Νέα προθεσμία για τα «θαλασσοδάνεια» του ΔΟΛ

wpid-wp-1450117473932.jpeg

Και νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε σήμερα από τους οικονομικούς εισαγγελείς ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης αυτή τη φορά για τις 22 Δεκεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για τα δάνεια του ΔΟΛ.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ο Στ. Ψυχάρης κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη των επίμαχων τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια.

Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται μεταξύ άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) για τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον Οργανισμό αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη καλέσει σε εξηγήσεις και τα στελέχη των τραπεζών που ενέκριναν τα τις δανειοδοτήσεις με την έρευνα να εστιάζεται στη χορήγηση δανείων μετά το 2006, προκειμένου να εξακριβωθεί βάσει ποιων εγγυήσεων δόθηκαν, πού κατέληξαν και εάν αποπληρώνονται.
image

http://www.efsyn.gr/arthro/nea-prothesmia-gia-ta-thalassodaneia-toy-dol