Ανασχηματισμός: Το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα

wpid-wp-1454569495514.jpeg

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση που διανύει ίσως τη χειρότερη περίοδο από τότε που επανεκλέχτηκε στην εξουσία στις 20 Σεπτέμβρη.

Το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να βρει συμμάχους ή συνομιλητές όχι μόνο στα κόμματα αλλά και στην κοινωνία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός και έντονη ανησυχία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά τρόπους για να αποκλιμακώσει πολιτικά την κατάσταση έχοντας στο μυαλό του τρία σενάρια: Οικουμενική κυβέρνηση, εκλογές και ανασχηματισμό.

Τα δύο πρώτα φέρεται να τα απορρίπτει κατηγορηματικά, όντας πεπεισμένος ότι μόνο αυτός και η κυβέρνησή του μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση στη χώρα.

Το σενάριο λοιπόν που προκρίνεται τα τελευταία 24ωρα είναι ο ανασχηματισμός. Ο κ. Τσίπρας θέλει από τη μία να κερδίσει πολιτικό χρόνο και παράλληλα να φέρει αέρα ανανέωσης στην κυβέρνηση. Επίσης θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι ουδείς είναι αναντικατάστατος, ενώ ταυτόχρονα θα κατευνάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις αλλάζοντας υπουργούς που συνέδεσαν το όνομά τους με επώδυνα μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγνοεί και τη συμμετοχή που υπήρξε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Αντιθέτως, γνωρίζει ότι μεγάλη μερίδα πολιτών θέλει να ξανακούσει τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της νέας της ηγεσίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρωθυπουργός θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για αλλαγές στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

image

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/666850/anasximatismos-to-teleytaio-xarti-toy-tsipra