ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! «Πετούν» στο δρόμο τα νήπια γιατί δεν έχουν πάρει επίδομα ΕΣΠΑ – Πως αντιδρούν οι γονείς

wpid-wp-1456468316995.jpeg

Σαν βόμβες σκάνε τις τελευταίες ημέρες στα χέρια χιλιάδων γονέων επιστολές ιδιωτικών παιδικών σταθμών, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να… πάρουν τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς από το σχολείο, καθώς η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015-2016». Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα οι γονείς δεν όφειλαν δίδακτρα για την φοίτηση των παιδιών τους.

«Είναι γνωστό ότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν τα παιδιά σας από το Σεπτέμβριο έως σήμερα, σύμφωνα με το ως άνω πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια του κράτους να προσφέρει κοινωνικές παροχές και προς εσάς και προς εμάς. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι το κρατικό σύστημα δεν λειτουργεί, αφού έχει ήδη παρέλθει το ήμισυ της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται η πολιτεία στα μέσα της χρονιάς να μας δηλώσει ότι, όταν θα καταβάλλει την Α’ Δόση, θα τα παρακρατήσει όλα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», αναφέρει ο συντάκτης επιστολής γνωστού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στα νότια προάστια των Αθηνών και συνεχίζει:

«Αντιλαμβάνεσθε ότι είναι αδύνατον μια ιδιωτική επιχείρηση παιδικού σταθμού να μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοξενία των παιδιών σας, όταν η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων, έτσι ώστε να μπορέσει η ιδιωτική επιχείρηση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως μισθοδοσία προσωπικού, σίτιση παιδιών, πάγια μηνιαία έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, λοιπά λειτουργικά έξοδα)»

Ουσιαστικά αυτό που ζητάει η κυβέρνηση με την στάση της είναι είτε οι γονείς να πάρουν άρον-άρον τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς προς άγνωστο εκπαιδευτικό προορισμό, είτε οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί να φιλοξενούν δωρεάν παιδιά προκειμένου να υπάρχει στην κοινωνία η εντύπωση ότι το κράτος μεριμνά για τις μητέρες και τα παιδιά τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών που έχουν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ εξοφλήθηκαν μετά από ένα χρόνο για το πρόγραμμα της περσινής χρονιάς κι ότι στην πραγματικότητα τα χρήματα που έλαβαν αναγκάστηκαν να τα επιστρέψουν σε φόρους. Έτσι, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων απευθυνόμενοι σε χιλιάδες γονείς: «Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο να εισπράττει τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να τρώει την πίτα και σε εμάς να έρχεται όχι μόνο το κομμάτι, αλλά τα ψίχουλα! Με ψίχουλα δεν μεγαλώνεις αυριανούς πολίτες, παιδιά υγιούς κοινωνίας ούτε με τον στραγγαλισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας παρέχεται κοινωνική πολιτική. Μέχρι εδώ σας θέλουμε μαζί μας στον αγώνα μας για μια αξιοπρεπή δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σας και αξιοπρεπείς υπηρεσίες από μέρους μας. Δεν θα υπογράψουμε κανένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός σύμβαση και θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σας…”.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Κυβέρνησης είναι για ακόμη μια φορά θλιβερό και τρομακτικό απέναντι σε χιλιάδες γονείς. Μόνο που σ” αυτή την περίπτωση μετατρέπεται και σε μπαμπούλα παιδικών ψυχών.

image

http://www.crashonline.gr/