Δόκτωρ Τσίπρας και κύριος Αλέξης

wpid-wp-1454482439828.jpeg

Το έργο αυτό το ξέρουμε. Το έχουμε ξαναδεί. «Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κύριου Χάιντ ή αλλιώς Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ είναι μια νουβέλα φανταστικής λογοτεχνίας γραμμένη από τον Σκωτσέζο συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1886 στο Λονδίνο. Το βιβλίο βασίστηκε σε έναν εφιάλτη που είχε ο συγγραφέας, και έγινε ένα από τα πιο γνωστά του έργα. Έγινε μεγάλη επιτυχία αμέσως μετά την κυκλοφορία του και μέσα σε λίγο διάστημα ανέβηκε στο θέατρο στη Βοστώνη και το Λονδίνο. Αργότερα έγινε η βάση για αναρίθμητες παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες…»
Έγινε επίσης η βάση για την εφιαλτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώσουμε. Αλέξη, είσαι υποκριτικό ταλέντο, το παραδέχομαι, κάνεις τον Ανδρέα Παπανδρέου καλύτερα από κάθε μίμο, έπεισες τους πάντες σχεδόν πριν τις εκλογές ότι είσαι τάχα «Αριστερός», ερμηνεία που αξίζει πραγματικά να προταθεί για Oscar. Αλλά αυτό το θεατρικό είναι πλέον γνωστό. Μην το παίζεις «δίπορτο», δεν πιάνει το κόλπο, σε πήραν όλοι χαμπάρι. Αφού σε κατάλαβαν, θα στις βρέξουν κιόλας, να το θυμάσαι. Γιατί πολύ παραμύθι είσαι βρε αδερφάκι μου! Δε σταματάς το δούλεμα, πας γυρεύοντας.
Ας μη σχολιάσω την ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπω στα χωράφια των ψυχιάτρων, ούτε μπορώ να σχολιάσω τις «τρολλίες» του καθενός. Αν και πιστεύω, πως κάποιοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ζαλίστηκαν επειδή χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο πάνω από ένα εξάμηνο. Τα «διαφωνώ αλλά ψηφίζω» πάντως τα έλεγαν πρώτοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος εξαγριώνονταν περισσότερο μετά. Όποιος διαφωνεί σε ουσιαστικό και σοβαρό θέμα, ΔΕΝ ψηφίζει.
Θα σχολιάσω όμως αυτά που είπε ο σημερινός «καταλληλότερος». «Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών». Λα σουσουρελά, λα σουσουρελά, μην ξεχνάμε το ρεφραίν.
Από που να αρχίσω; Πότε ο ελληνικός λαός σου έδωσε εντολή να τον αρχίσεις στα χαράτσια, στις απολύσεις και τις μειώσεις; Όταν έκανες το ΟΧΙ – ΝΑΙ; Αν σας έδωσε τέτοια εντολή, μπορεί να στην ξαναδώσει. Δεν δοκιμάζεις ξανά εκλογές, να δεις τι θα σου δώσει τώρα και σένα και της Νέας Δημοπρασίας; Που να τολμήσει. Από 16% – 18% κι οι δυο τους. Όσο πάνε βυθίζονται, φτάνουν στον πάτο. Αφού βρήκε Κουβέλη, παρακάτω δεν μπορεί να πάει.
Άντε πάλι οι κόκκινες γραμμές. Ποιές κόκκινες γραμμές; Τα Χ. Αυτά που διέγραψε τις υποσχέσεις του. Πως μηδένιζε το γραπτό η καθηγήτρια κι έγραφε «εκτός θέματος» τραβώντας δυο διαγώνιες με κόκκινο στυλό, που σχημάτιζαν ένα Χι, αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές του. Διέγραψε υποσχέσεις αλλά όχι μόνο αυτές. Διέγραψε Αγώνες, Θυσίες εργαζόμενων, ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτόν. Διέγραψε Συνείδηση, Ήθος, Αξιοπρέπεια, για να πέσουν με τα μούτρα στο φαί, στα λάφυρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Οι δανειστές τον χρησιμοποίησαν, τώρα βλέπουν ότι δεν έχει πια καμιά χρησιμότητα. Δεν μπορεί να κοροϊδέψει άλλο, έτσι θα τον πετάξουν στα σκουπίδια. Ήταν άλλωστε το πιο βρώμικο όπλο τους. Στην απεργία και τους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα πάρει απάντηση για το τι ακριβώς του είπε ξεκάθαρα ο κόσμος…

image

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2016/02/blog-post_69.html