Εξοργιστικό: Η Ελλάδα θα δώσει στην Τουρκία 25 εκατ. ευρώ για τους μετανάστες!

wpid-wp-1454530509795.jpeg

Δεν φτάνει που η Ελλάδα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, με το Αιγαίο να έχει μετατραπεί σε… Νεκρά Θάλασσα και το έδαφός της να «βουλιάζει» από τους μετανάστες που φθάνουν καθημερινά στα παράλιά της πληρώνοντας την εγκληματική αδιαφορία της Τουρκίας, αλλά πλέον καλείται να την πληρώσει και από τα «ματωμένα» ταμεία της!

Η Κομισιόν συμφώνησε λοιπόν να αυξήσει τη συνεισφορά της στους γείτονες στο 1 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 500 εκατ. που είχαν προταθεί τον Νοέμβριο, ενώ τα κράτη μέρη θα συγκεντρώσουν άλλα 2 δισ. ευρώ από το δικό τους προϋπολογισμό, τα οποία δεν θα υπολογίζονται στους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα, όπως είχε ζητήσει η ιταλική κυβέρνηση.

Όσο για το μερίδιο της Ελλάδας, ανέρχεται στα 25,1 εκατομμύρια ευρώ!

Σε αντίθεση λοιπόν με την Τουρκία, οι εκπρόσωποι της οποίας φαίνεται πως «μαγεύουν» την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού γεμίζουν τα ταμεία της χώρας πουλώντας ψεύτικες υποσχέσεις για διαχείριση των συνόρων χωρίς να κάνουν τίποτα, η Ελλάδα δέχεται ένα ακόμη πλήγμα (δυστυχώς και οικονομικό) ως αποπαίδι της Ευρώπης.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα είναι πλέον σε θέση να παραδώσει γρήγορα σημαντικούς νέους οικονομικούς πόρους για τη στήριξη της Τουρκίας στην υποστήριξη των Σύριων προσφύγων»…

Ο αντιπρόεδρος δε της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, χαιρέτισε τη συμφωνία των κρατών-μελών, τονίζοντας πως τα χρήματα «θα ωφελήσουν άμεσα τους πρόσφυγες από τη Συρία στη Τουρκία, βοηθώντας τους να έχουν εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη», ενώ δεν παρέλειψε να χαϊδέψει το αυτί της Τουρκίας για την απόφασή της να δώσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας στους Σύριους πρόσφυγες και να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές.

Από τη πλευρά του, ο Επίτροπος υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν υπογράμμισε πως «η Τουρκία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσφύγων και «έχει δεσμευθεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό προσφύγων που μετακινούνται στην ΕΕ».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την πρόταση για την χρηματοδότηση της Τουρκίας υπέγραψαν και τα 28 κράτη μέλη σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, μετά την άρση του βέτο από την Ιταλία, ενώ Βρυξέλλες και κυρίως… Βερολίνο ελπίζουν ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στην μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη.
Ελπίζουν…

image

image

http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/666790/exorgistiko-h-ellada-tha-dosei-stin-toyrkia-25-ekat-eyro-gia-toys-metanastes