Η αξεπέραστη κυρία Τασία του Σύριζα

wpid-wp-1454703989797.jpeg

Αμφιβάλλω πολύ αν η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπέγραψε υπέρ της απονομής βραβείου νόμπελ στους Έλληνες νησιώτες για τη συμπαράσταση τους στους πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν ήταν στο χέρι της θα ακύρωνε την πρωτοβουλία. Ακόμη στροβιλίζουν στο μυαλό μου οι δηλώσεις της για εκμετάλλευση των μεταναστών από τους νησιώτες, αλλά και όλα τα άλλα απίθανα που είπε κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αναπληρώτρια υπουργός. Ας θυμηθούμε μερικές ιστορικές ατάκες της για να μπούμε στο κλίμα των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από την έξοδο της από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Πλούτισαν τα νησιά! Πλούτισαν από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι πρόσφυγες, επειδή έχουν χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία αυτοί που έχουν… Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά και κάνουν απίστευτο τζίρο στην αγορά των νησιών, συν τα παράνομα. Έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Tο ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

Ατραξιόν οι πρόσφυγες…

20/07/2015 – Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα. «Ο τουρίστας γνωρίζει πού έρχεται. Εξάλλου οι τουρίστες πάνε όπου υπάρχουν παραξενιές. Πάνε στην Ινδία όπου πεθαίνουν τα παιδιά στον δρόμο, δεν έχω δει να έχει ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα. Πάνε στην Αίγυπτο όπου κοιμούνται οι άνθρωποι στα νεκροταφεία. Γιατί δηλαδή, τι θα κάνει ο Σύρος σε αυτόν που πάει για μπάνιο; Δεν ξέρω εσείς τι διακοπές κάνετε… Υπάρχουν και πολυτελή ξενοδοχεία που είναι περιορισμένα και δεν βλέπουν τίποτα. Και αυτό που λέω το επαναλαμβάνω: Δεν πάει κανείς πουθενά χωρίς να γνωρίζει. Στην Αθήνα δηλαδή την Ομόνοια έρχεται να δει; Ούτε την πλατεία Βικτωρίας. Θα έχουμε το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα φέτος. Ρωτήστε, λοιπόν, αυτούς και όχι εμένα».

Όταν λιάζονται οι τουρίστες…

14/04/2015- Η Τ. Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο, ότι το βράδυ δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. «Απλά το πρωί λιάζονται».

Δ. Οικονόμου: Αυτοί που είναι στην Ομόνοια τι είναι;

Τ.Χ. Το πρωί λιάζονται κύριε. Βγαίνουν βόλτα, τι να κάνουμε;

Δ.Ο. Λιάζονται;

Τ.Χ. Το βράδυ να πάτε να κάνετε ρεπορτάζ.

Δ.Ο. Το βράδυ δεν βγαίνουν έξω. Το πρωί λιάζονται.

Τ.Χ. Ναι. Το βράδυ δεν είναι κανείς έξω.

Πως εξαφανίζονται οι πρόσφυγες…

16/04/2015 – (Σύσκεψη ΚΕΔΕ). Γ. Καμίνης: Δεν κατάλαβα με ποιό επιχείρημα μας λέει η κυρία υπουργός ότι οι μετανάστες παραμένουν για λίγο και φεύγουν. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει;

Τ.Χ. Στατιστικά το βλέπουμε.

Γ. Καμίνης: Πού πάνε κυρία υπουργέ;

Τ.Χ. Στην Ευρώπη.

Γ. Καμίνης. Πώς πάνε;

Τ.Χ. Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται.

Γέλια.

Τ.Χ. Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο…

14/04/2015 – Συνέντευξη στο MEGΑ. Απηύθυνε νουθεσίες προς δημοσιογράφους «…για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/i-akseperasti-kiria-tasia-tou-siriza