Μένουμε Γιουροβίζιον

wpid-wp-1454613433790.jpeg

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει η είδηση πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με τραγούδι που θα αγγίζει το προσφυγικό και την οικονομική κρίση.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, φέτος δεν θα υπάρξει επιλογή καλλιτέχνη και τραγουδιού αλλά θα γίνει απευθείας ανάθεση σε κάποιον τραγουδιστή που η γιαγιά του ήταν στο ΕΑΜ και ο παππούς του ήταν στον ΕΛΑΣ.

Οι τραγουδιστές που κάποιος πρόγονος τους ήταν στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ μπορούν να στείλουν τα αποδεικτικά στοιχεία για την αντίσταση του παππού τους στην ΕΡΤ μέχρι το τέλος του μήνα, για να τα εξετάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Το ελληνικό τραγούδι θα έχει έθνικ στοιχεία -δηλαδή, δεν θα είναι σαν αυτά που ακούν οι νεοέλληνες- και δεν θα υπάρχουν χορευτές και προκλητικές εμφανίσεις, για να μη σοκαριστεί το γκέι κοινό της Eurovision που είναι πολύ της Εκκλησίας και δεν μπορεί τις εξαλλοσύνες και τα ξέκωλα.

Σκοπός της ΕΡΤ είναι το ελληνικό τραγούδι να αγγίξει όλους τους πρόσφυγες που είναι σήμερα στην Ευρώπη, ώστε να το ψηφίσουν μαζικά.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ξέρει πως υπάρχουν εκατομμύρια πρόσφυγες σκορπισμένοι στις ευρωπαϊκές χώρες, οπότε ένα τραγούδι για την προσφυγιά και την μετανάστευση θα τους αγγίξει και θα το ψηφίσουν για να το βγάλουν πρώτο.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ελληνικό τραγούδι να έχει μερικούς στίχους στα αραβικά και να υμνεί τον Αλλάχ, ενώ θα υπάρχει πάνω στη σκηνή και ένα μεγάλο Κοράνι.

Η αρχική σκέψη είναι ο Έλληνας τραγουδιστής ή η τραγουδίστρια να είναι πάνω στη σκηνή ντυμένος με κουρέλια και ένα σωσίβιο, ενώ θα υπάρχει και μια πισίνα με παιδάκια, και ο Έλληνας τραγουδιστής θα βουτάει και θα τα σώζει.

Η διοίκηση της ΕΡΤ σκέφτεται να στείλει στην Γιουροβίζιον την Ελένη Φουρέιρα που δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια για να μοιάζει με ταλαιπωρημένη προσφυγοπούλα· αρκεί να είναι άβαφτη.

Πάντως, υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις γιατί ο παππούς της Φουρέιρα δεν ήταν στον ΕΛΑΣ αλλά στον ΕΔΕΣ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον με τραγούδι για την προσφυγιά συνδυάζεται άψογα με την υποψηφιότητα για Νόμπελ Ειρήνης για την ανθρωπιά των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου απέναντι στους πρόσφυγες.

Αν η Ελλάδα χτυπήσει πρωτιά στην Γιουροβίζιον και Νόμπελ Ειρήνης, το μόνο που θα μένει είναι να πάρει ο Ολυμπιακός το Europa League, για να κάνει η χώρα μας το τρία στα τρία.

image

http://pitsirikos.net/2016/02/%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%af%ce%b6%ce%b9%ce%bf%ce%bd/