Μήπως είναι ανώμαλη η μαντάμ Κριστίν Λαγκάρντ

wpid-wp-1454537928673.jpeg

Για να δείτε τι ανωμαλία δέρνει το ΔΝΤ. Είναι το μόνο σύστημα, στο οποίο ηγέτης αναδεικνύεται όποιος προτείνει τα σκληρότερα μέτρα. Τι θα πει παροχές, επιδόματα και αυξήσεις.

Περικοπές και πάλι περικοπές είναι η συνταγή της επιτυχίας. Αυτήν ακριβώς ακολουθεί η Κριστίν Λαγκάρντ για την επανεκλογή της την άνοιξη. Έχει δώσει εντολή στους δικούς της να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις σκληρές θέσεις του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Που, μεταξύ άλλων, σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις κι ας χτυπιέται ο Τσίπρας.

Η Λαγκάρντ δεν θέλει με τίποτε να νομισθεί ότι παραβιάζει το καταστατικό του ΔΝΤ χρηματοδοτώντας μία χώρα με μη βιώσιμο χρέος. Έχει στείλει, λοιπόν, τον Πάουλ Τόμσεν να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις μην τυχόν και φύγουν η λιτότητα και η ύφεση από την Ελλάδα.

Ο Δανός που από απλός ελεγκτής, έγινε από τη Λαγκάρντ προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του ΔΝΤ στην Ευρώπη , αναμένεται να δώσει τους προσεχείς μήνες αγώνα για την επανεκλογή της, αλλά και την δική του επαγγελματική επιβίωση.

Όσο σκληρότερα είναι τα μέτρα τόσο πιο επιτυχημένοι θα θεωρούνται Λαγκάρντ και Τόμσεν. Κι ας έχουν ρίξει πολλές φορές μέχρι σήμερα το καράβι στα βράχια…

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/mipos-ine-anomali-i-mantam-kristin-lagarnt