Toν Απρίλιο δεν θα έχεις μαντήλι να κλάψεις και θα πέσεις!

wpid-wp-1454679015310.jpeg

Πάρε πίσω τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές. Πάρε πίσω το φορολογικό σου με το 50% και 60% φορολογική κλίματα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κόψεις 20-40% τις συντάξεις. Διαφορετικά τον Απρίλιο δεν θα έχεις να πληρώσεις τους μισθούς των μετακλητών σου, δεν θα έχεις μαντήλι να κλάψεις. Την ίδια στιγμή δεν έχει προχωρήσει το 64% των δράσεων που έπρεπε να υλοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου!!!

Οι δανειστές κρατώντας ανά χείρας το Παρατηρητήριο του Μνημονίου του ΣΕΒ προειδοποίησαν τους Τσακαλώτο-Κατρούγκαλο να καταπιούν τάχιστα το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα και επειδή οι δικοί μας είναι ανίκανοι να κάνουν μεταρρυθμίσεις έρχεται νέο μακελειό στις συντάξεις!

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η ουσιαστική υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελούν τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα και την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Ρυθμιστικών Πολιτικών ΙΝΕΡΠ εγκαινιάζει το δημόσιο έλεγχο της υλοποίησης του μνημονίου. Θα παρακολουθείται τόσο η ονομαστική όσο και η πραγματική υλοποίηση, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι η υλοποίηση προχωρά ταχύτερα όταν προαπαιτούμενα έχουν εισπρακτικό δημοσιονομικό χαρακτήρα και υλοποιούνται εύκολα μέσω της αλλαγής φορολογικών συντελεστών ή οριζόντιων περικοπών χωρίς να απαιτούν διαρθρωτικές επεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί το κράτος.

Η απογοητευτική πρόοδος σε προαπαιτούμενα που άπτονται της αγοράς ενέργειας, της λειτουργίας της δικαιοσύνης και γενικώς της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με λίγες φωτεινές εξα ιρέσεις όπως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μεταφράζεται κάθε μέρα σε χαμένες ευκαιρίες ανάπτυξης και σε θέσεις εργασίας που δε δημιουργούνται. Με το 64% των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν έως τον Φεβρουάριο να μην παρουσιάζουν καμία ουσιαστική πρόοδο, η αποδυναμωμένη και ταλαιπωρημένη οικονομία επιβαρύνεται για άλλη μια φορά από την αβεβαι ότητα και τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-36/