Ένωση προοδευτικών δυνάμεων της χώρας (Παπανδρέου, Γεννηματά κλπ)

wpid-wp-1458501560863.jpeg

image

Θετικός σε μία συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνάντηση στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε ποιο καφενείο έγινε η συνάντηση, δεν διέρρευσε.

Αδιευκρίνιστο πάντως παρέμεινε εάν ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαταλέγει και τον εαυτό τους σε αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις. Η λογική πάντως λέει ότι, αφού στις προοδευτικές δυνάμεις συγκαταλέγει την Φώφη Γεννηματά, γιατί όχι και τον εαυτό του.

Αν τελικά συνεννοηθούν οι προοδευτικοί του Πασόκ με τους προοδευτικούς του Γιώργου Παπανδρέου, τότε θα δοθεί επιτέλους απάντηση σε ένα σημαντικό ερώτημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τους προοδευτικούς ανά την υφήλιο. Δηλαδή αν το Πασόκ ή αν ο Γιώργος Παπανδρέου αντιπροσωπεύουν την πρόοδο στην Ελλάδα. Γιατί θα αποδειχθεί ότι και οι δύο αντιπροσωπεύουν την πρόοδο αλλά απλώς κανένας δεν το ήξερε έως σήμερα.

Σε αυτόν τον προοδευτικό χώρο είναι ευπρόσδεκτοι, εκτός από τους Παπανδρεϊκούς και τους Πασοκτζήδες, οι Ποταμίσιοι, η Ένωση Κεντρώων και γενικά όλοι όσοι νοιώθουν προοδευτικοί.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι ο προοδευτικός χώρος να σταματήσει να περιορίζεται σε ρόλο τρίτου και να καταστεί κυρίαρχος τόσο ιδεολογικά όσο και πολιτικά. Ακόμα και με το ζόρι.

Σε αυτόν τον προοδευτικό χώρο δεν είναι καλεσμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ήδη έχει καταφέρει να καταστεί κυρίαρχος πόλος, τόσο ιδεολογικά όσο και πολιτικά, οπότε γιατί να το ξανακάνει από την αρχή;

Και με το ζόρι;

Αφού του βγαίνει αβίαστα.

image

http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.com/2016/03/blog-post_20.html