Αναρχικοί δημοσίευσαν λίστα με 125 ονόματα ελεγκτών Μέσων Μεταφοράς -Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

wpid-wp-1458544938727.jpeg

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία με δημοσίευση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου λίστας με 125 ονόματα ελεγκτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η φράση «αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα» έχει θορυβήσει τις αρχές, που τονίζουν πως με αυτόν τον τρόπο απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές.

Η λίστα φαίνεται πως δημοσιεύτηκε από την ομάδα αναρχικών που επιτέθηκε με βαριοπούλες στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι», πριν από μερικές ημέρες.

Ηδη και μετά τις καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε σταθμούς του Μετρό, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την ενίσχυση της φύλαξής τους, καθώς υπάρχει φόβος για εκδήλωση νέων επιθέσεων. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έχουν διαταχθεί να περιπολούν σε όλους τους κεντρικούς σταθμούς. Συνδικαλιστές της Αστυνομίας εκφράζουν ενστάσεις για την απόφαση αυτή, διότι οι δυνάμεις αυτές θα φύγουν από το μέτωπο της εγκληματικότητας.

image

http://www.iefimerida.gr/news/257640/anarhikoi-dimosieysan-lista-me-125-onomata-elegkton-meson-metaforas-synagermos-stin-elas