ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… Στην Απομόνωση η Μέρκελ… Όλο και πιο Απόμακρη την Ίδια Ώρα που τα Μέλη της ΕΕ Κλείνουν τα Σύνορα

wpid-wp-1457633509803.jpeg

Η Γερμανία Προσπαθεί να Καταστρέψει την Ευρώπη για Τρίτη Φορά Mέσα σε Eκατό Χρόνια

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απομονώνεται ολοένα και περισσότερο πολιτικά μετά από τη σύγκρουση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για το κλείσιμο των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια και την υποστήριξη της για μια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία συναντά αυξανόμενη αντίσταση.

Σερβία, Σλοβενία, Κροατία και ΠΓΔΜ έκλεισαν τα σύνορά τους στους μετανάστες αυτή την εβδομάδα – ακολουθώντας την απόφαση της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ να κάνουν το ίδιο στα σύνορά της με την Ελλάδα, μπλοκάροντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και προτρέποντας τη Μέρκελ να πει ότι το κλείσιμο των συνόρων «δεν είναι η λύση για το ολόκληρο το πρόβλημα»

Η Μέρκελ εξόργισε πολλούς από τους εταίρους της ΕΕ με την αρχική πρότασή της ώστε οι πόρτες της Ευρώπης να είναι ανοικτές για τους πρόσφυγες και τώρα έχει αποτύχει να συγκεντρώσει υποστήριξη για μια πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης. Το σχέδιό της είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά όχι για να κλείσει τα εσωτερικά σύνορα.

Στηρίζει το σχέδιο στη μετεγκατάσταση 160.000 μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία, σε όλα τα κράτη μέλη στο πλαίσιο ενός υποχρεωτικού συστήματος ποσοστώσεων, το οποίο βρίσκεται αντίθετα από πολλά κράτη – ειδικά στην κεντρική Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Φεβρουάριο: «Η μετεγκατάσταση των 66.400 ανθρώπων που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα, όπως συμφωνήθηκε από τα κράτη μέλη, έχει ξεκινήσει πολύ αργά με μόνο 218 μετεγκαταστάσεις μέχρι τώρα. Μόνο 15 κράτη μέλη έχουν προσφέρει θέσεις στην Ελλάδα για μετεγκαταστάσεις.

«Παρά το γεγονός ότι η μετεγκατάσταση από την Ιταλία ξεκίνησε μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την Ελλάδα, είναι ακόμα πολύ πίσω από το ποσοστό που είναι αναγκαίο για την επίτευξη του συνολικού στόχου της μετεγκατάστασης 39.600 ανθρώπων που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας σε δύο χρόνια. Συνολικά, 279 αιτούντες έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα.

Εν τω μεταξύ, οι αριθμοί ροής κατά μήκος της Δυτικής Βαλκανικής διαδρομής «εξερράγησαν» κατά τους τελευταίους μήνες, προτρέποντας τα βαλκανικά κράτη – μαζί με την Αυστρία – να επιβάλουν ελέγχους στα σύνορα.

image

https://hellasforce.com/2016/03/10/