ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Άνγκελα Μέρκελ: «Πιανίστρια στον Τιτανικό», την ώρα που το καράβι της βουλιάζει

wpid-wp-1458146416282.jpeg

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιανίστας επί του Τιτανικού» από τον ανώτερο νομοθέτη – και πρώην υπουργό – Πέτερ Ράσμαουερ, ο οποίος αναφέρει ότι οι χειρισμοί της σχετικά με το προσφυγικό την έχουν μετατρέψει σε αουτσάιντερ για τη διατήρηση της καγκελαρίας της ενόψει των εκλογών.

Ο Ράσμαουερ, ο οποίος διετέλεσε Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και Αστικής Ανάπτυξης στο δεύτερο υπουργικό συμβούλιο της Μέρκελ και ο οποίος εκπροσωπεί την Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU), της Γερμανικής Καγκελαρίας, το αδελφό – κόμμα στην Ένωση, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής ήταν «καταστροφικά για το κόμμα».

Είπε ότι όποιος σκέφτηκε πως το αποτέλεσμα δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καταστροφή κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, ενώ η Μέρκελ χαρακτήρισε την ψηφοφορία ως «δύσκολη μέρα».

«Αυτό μου θυμίζει τους πιανίστες στον Τιτανικό. Έπαιξαν στο τέλος, αλλά είχαν πλημμυρίσει ούτως ή άλλως. Όποιος τώρα προσπαθεί να ωραιοποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, προκαλεί περισσότερο εκνευρισμό», τόνισε ο Ράσμαουερ με δηλώσεις του.

Συνέχισε λέγοντας ότι η τύχη της CSU γκρεμίστηκε από τη Μέρκελ, η οποία ηγείται του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του θα ήταν καλύτερα να αποστασιοποιηθεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο. Ερωτηθείς εάν η Μέρκελ θα ήταν η ιδανική θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή το 2017, ο Ράσμαουερ, δήλωσε:

«Όταν ρωτώ τους τοπικούς προέδρους μου αν θα είναι έτοιμοι σε χρόνο 17 μηνών για να παρουσιάσουν τις αφίσες της Μέρκελ, βλέπω μόνο σκυθρωπά πρόσωπα. Καταλαβαίνω τη θέση αυτή. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δεν είναι πλέον πρόθυμοι είναι να συμμετάσχουν στις πολιτικές της.»

Το τέλος της Μέρκελ

Η Μέρκελ έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την ανοιχτή της πολιτική στο μεταναστευτικό, κάτι για το οποίο αρχικά εισέπραττε μόνο θετικά σχόλια. Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος των μεταναστών που φτάνουν στη Γερμανία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πολλά γερμανικά κρατίδια, με όλους όσοι αιτούνται άσυλο να δημιουργούν ένα τεράστιο βάρος για τις τοπικές αρχές. Μόνο το 2015 περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια μετανάστες εισήλθαν στη Γερμανία.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να υποταχθεί σε όσους τις υποδείκνυαν ότι πρέπει να περιορίσει τον συνολικό αριθμό των προσφύγων που θα φτάσουν στη Γερμανία φέτος, προκαλώντας έτσι οργή στη Βαυαρία, όπου ο ηγέτης του κόμματος CSU Χερστ Zεχόφερ είχε να αντιμετωπίσει την πλημμυρίδα των μεταναστών που έρχονται πέρα ​​από τα σύνορα με την Αυστρία. Μετά τις χαμηλές επιδόσεις του συνασπισμού CDU/CSU στις περιφερειακές εκλογές αυτής της εβδομάδας, o Ζεχόφερ, δήλωσε: «Θα πρέπει να πούμε στους πολίτες ότι έχουμε πάρει το μήνυμα και ότι θα υποστούμε τις συνέπειες από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.»

Η πτώση της δημοτικότητα της Μέρκελ έχει επιταχυνθεί, μετά την ενέργειά της να απομονώσει ουσιαστικά τη Γερμανία από την υπόλοιπη Ευρώπη. Το σχέδιό της να μεταφέρει τους πρόσφυγες σε όλα τα 28 κράτη μέλη σύμφωνα με ένα υποχρεωτικό σύστημα ποσοστώσεων έχει αντιμετωπιστεί με τεράστια αρνητικότητα – ιδιαίτερα από τα κράτη της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι εγκλήσεις της για μια πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης – κρατώντας ανοιχτά τα σύνορα εντός της ζώνης Σένγκεν – έχουν αγνοηθεί, καθώς η μία χώρα μετά την άλλη έκλεισαν τα σύνορά τους. Η συμφωνία της με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για να ανακοπεί η μεταναστευτική ροή με «αντίτιμο» ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μεταναστών σε συνδυασμό με τις προσπάθειες επιταχυνόμενης ένταξης στην ΕΕ, έχει επικριθεί ευρέως, ενώ σχεδόν απίθανη φαντάζει η επικύρωσή της, κατά την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Μαρτίου..

image

https://hellasforce.com/2016/03/16/