ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… «ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ»… «Οι Θάνατοι των Προσφύγων στο ΑΙΓΑΙΟ δεν είναι Ατυχήματα… Τους Σκοτώνει η Τουρκική Κυβέρνηση»

wpid-wp-1457558685769.jpeg

Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση Σφυρηλάτησαν Συμφωνία με Συριακό Αίμα στα Χέρια τους!

Δεδομένου ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, ο αρθρογράφος Kemal Okuyan εκθέτει πώς αυτό το γεγονός σχετίζεται με την συμφωνία της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ανακόψουν τη ροή των προσφύγων.

«Έχω να πω ότι αυτό είναι ένα πραγματικό βρώμικο παζάρι», τονίζει χαρακτηριστικά ο Okuyan, κορυφαίος αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα «Sol». Και συνεχίζει: «Η κρίση των προσφύγων, νομίζω, είναι το αποτέλεσμα των τρομοκρατικών πράξεων του ΝΑΤΟ, της Τουρκία, και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον Okuyan, η Άγκυρα χειρίζεται την κρίση, προκειμένου να επιτύχει τους δικούς της όρους με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό έγινε επίτηδες, από την τουρκική κυβέρνηση», λέει. «Και ξέρουμε ότι η Τουρκία ενθάρρυνε τους ανθρώπους να πάνε με βάρκα μέσα από τη θάλασσα προς τα ελληνικά νησιά. Τώρα το χρησιμοποιούν αυτό για να εκβιάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ενώ η Τουρκία μπορούν να επωφελείται από μια ανθρωπιστική κρίση για τις δικά της κέρδη της, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εντελώς αθώα…

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης ένας από τους παράγοντες της σύγκρουσης στη Συρία» λέει ο Okuyan. «Ειδικά Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία. Έχουν τα χέρια τους στη Συρία, έτσι ώστε να είναι επίσης υπεύθυνες για αυτή τη μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία.»

Ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν μπορεί να έχει τις θέες για την ένταξη στην ΕΕ, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω σκληρών νόμων Τύπου.

Την ίδια ώρα που όλες οι πλευρές χρησιμοποιούν την κρίση των προσφύγων για το δικό τους πολιτικό όφελος, εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν.

«Στην Τουρκία, οι πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες», λέει ο Okuyan. «Όταν δείτε φωτογραφίες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διέλευση στα ελληνικά νησιά, δεν πρόκειται μόνο για ατυχήματα. θανατώνονται με σκοπό τα χρήματά τους. Σαμποτάρουν τις βάρκες τους».

image

https://hellasforce.com/2016/03/09/