Από τους πρόσφυγες στις προσφυγές

wpid-wp-1458579496812.jpeg

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε συμφωνία με την Τουρκία για τους πρόσφυγες αλλά δεν είναι και πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί.

Πού σκοντάφτει αυτή η συμφωνία;

Παντού.

Η Τουρκία αναγνωρίζεται ως «τρίτη ασφαλής χώρα», ενώ οι πάντες ξέρουν ότι δεν είναι.

Η Τουρκία είναι μια χώρα, όπου βασικά ανθρώπινα δικαιώματα –όπως η ελευθερία της έκφρασης- παραβιάζονται καθημερινά, ενώ η ιστορία δείχνει πως εφαρμόζει την Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες όπως και όποτε θέλει.

Από την άλλη, η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που διαθέτει την οργάνωση να ανταποκριθεί σε όσα προβλέπει η συμφωνία.

Βέβαια, το πιο σημαντικό πρόβλημα στην εφαρμογή της συμφωνίας είναι ότι είναι παράνομη.

Δηλαδή, ωραίες είναι οι συμφωνίες αλλά υπάρχουν και οι νόμοι.

Εκτός από τους νόμους, υπάρχουν και τα δικαστήρια.

Η παραδοχή αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί πρακτικά τόσο στα δικαστήρια της Ελλάδας όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο –μετά από προσφυγές των προσφύγων- σε κάνει να απορείς για το ποιοι ακριβώς κυβερνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τους πρόσφυγες, θα περάσουμε στις προσφυγές. Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας.

Δηλαδή, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξέρουν πως έχουν κάνει μια παράνομη συμφωνία αλλά επιμένουν σε αυτήν για να κερδίσουν χρόνο, να αποτρέψουν τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη, και να χτυπήσουν -υποτίθεται- τα κυκλώματα διακινητών.

Δεν βλέπω την Τουρκία να έχει καμιά πρόθεση να χτυπήσει τους διακινητές –που δρουν, άλλωστε, εδώ και δεκαετίες-, ενώ αμφιβάλλω για το πόσο μπορείς να αποτρέψεις τους πρόσφυγες που είναι άνθρωποι που τα έχουν χάσει όλα και, άρα, δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Αρχικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες, παραβιάζοντας την συνθήκη της Γενεύης –που έχουν υπογράψει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες- και προκαλώντας την αντίδραση του ΟΗΕ, ο οποίος δεν είναι και κάποιος επαναστατικός οργανισμός.

Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράφει συμφωνία με την Τουρκία, ενώ γνωρίζει πως αυτή η συμφωνία είναι παράνομη και θα ακυρωθεί στην πράξη μετά από προσφυγές των προσφύγων στα δικαστήρια.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία θέλουμε να ανήκουμε;

Υποθέτω πως όχι.

Να Μένουμε Ευρώπη αλλά σε ποια Ευρώπη;

Στην Ευρώπη της παρανομίας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είναι η Μαφία.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί και επίσημα –γιατί ανεπίσημα έχει διαλυθεί ήδη-, ας μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίναμε τι συνέβαινε.

(Αναρωτιέμαι αν οι πρόσφυγες –εκτός από τις προσφυγές στα δικαστήρια- μπορούν να ζητήσουν και αποζημιώσεις για όλα αυτά που γίνονται παράνομα σε βάρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και θύματα. Αν ναι, μαντέψτε ποιοι είναι αυτοί που θα πληρώσουν αυτές τις αποζημιώσεις.)

image

http://pitsirikos.net/2016/03/