Γιατί η θρησκεία δεν απαγορεύει το σεξ τη Σαρακοστη

wpid-wp-1458392485057.jpeg

Νηστήσιμη ημέρα, για να μη ξεχνιόμαστε, και σήμερα Σάββατο, όμως επιτρέπονται να τζουράρεις λίγο κρασάκι στο φαγητό σου, το νηστήσιμο, για να μη ξεχνιόμαστε, λόγω της
σαρακοστής. Όπως επίσης τούτο το σαββατοκύριακο έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις λάδι στην κουζίνα, στο τραπέζι.

Οι αράδες αυτές απευθύνονται βέβαια στους χριστιανούς, όχι απλά στους καλούς χριστιανούς. Αυτά τα κωλομπαρίστικα, καλοί, κακοί χριστιανοί είναι για τους απατεώνες. Τους υποκριτές. Είσαι χριστιανός, δεν είσαι. Ένα από τα δύο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Είσαι κομουνιστής, δεν είσαι.

Όποιος δεν νηστεύει δεν είναι χριστιανός. Τέλος. Όποιος δεν νηστεύει και λέει είμαι χριστιανός, κοροϊδεύει τον εαυτό του. Παίζει και το άλλο. Να μην έχει τα άντερα να κυκλοφορεί σα μη χριστιανός. Απέναντι στα παιδιά του, στους φίλους του, στην κοινωνία.

Φοβερό, ε; Όποιος νηστεύει κατά τας γραφάς να θεωρείται κουνημένος. Ψιλοπερίεργος.

Τι θα πει νηστεία, που κάποιοι την μπερδεύουν με τη δίαιτα. Όπως και με την ασιτία. Αρχαίο κόλπο. Αρχαιότατο. Νήστευε ο αρχαίος Έλληνας, ο Εβραίος, ο Βουδιστής, ο Ρωμαίος, ο Άραβας, ο Βραχμάνος, ο Αιγύπτιος, τα παληά τα χρόνια, όχι μόνον για λόγους θρησκείας αλλά και υγιεινής. Βάζει κανόνες, δηλαδή όχι εκείνο και όχι το άλλο στη διατροφή.

Καθαρίζεις το σώμα με τη νηστεία και μαζύ το πνεύμα σου, πριν θυσιάσεις στους θεούς, δηλαδή πριν σφάξεις κανένα ζωό του Θεού. Πριν προσκυνήσεις, πριν επικοινωνήσεις με
τον μεγαλοδύναμο.

Είπαμε. Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, δεν απαγορεύεται λάδι και κρασί. Από Δευτέρα, αν είσαι χριστιανός, όχι απλά καλός χριστιανός, κανονική νηστεία σαρακοστιανή. Και στις 25 Μαρτίου μπορείς να φας ψάρι.

Να πω το τελευταίο. Τη νηστεία την κάνεις διότι αισθάνεσαι την ανάγκη της. Όχι από υποχρέωση. Όχι παραμύθι φούρναρης από… σεβασμό στις διδασκαλίες των αγίων πατέρων.

Από σεξ; Να σου πω. Το βαθύτερο νόημα της νηστείας, που δεν είναι πατέντα χριστιανική, αυτή η θρησκεία που έχει κατακλέψει τις αρχαίες και ειδωλολατρικές θρησκείες, λέω ότι σημασία της νηστείας είναι η αποφυγή της ηδονής. Της ικανοποίησης που σου δίνει το φαγητό, το ποτό. Να συνεχίσω; Αν, λοιπόν, είσαι πιστός, όχι απλά… καλός πιστός, δεν πηδάς την περίοδο της νηστείας. Επειδή το γαμήσι χαρίζει ηδονή. Δεν στο λέει, «Όχι γαμήσι», διότι σα χριστιανός, όχι απλά καλός χριστιανός, κρατιέσαι μακρυά από καθετί που σ” ευχαριστεί σωματικά.

Ύστερα είναι και το άλλο. Αν νηστεύεις τη σαρακοστή, όπως λένε τα κιτάπια, όχι να πηδήξεις, ούτε να περπατήσεις έχεις διάθεση. Χαίρετε.

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/giati-i-8riskia-den-apagorevi-to-seks-ti-sarakosti