Η συγκλονιστική επιστολή μίας εθελόντριας από τα Τρίκαλα

wpid-wp-1456833693411.jpeg

Η συγκλονιστική επιστολή μίας εθελόντριας από τα Τρίκαλα
Μία εθελόντρια από τα Τρίκαλα, η Ελένη Καπογιώργου, συγκλονίζει με την επιστολή της για το προσφυγικό.

«Περίμενα ότι αφού φύγουν θ” ανακουφιστούμε. Κι όμως την ώρα που τους χαιρετούσαμε, οι περισσότεροι εθελοντές δάκρυσαν. Δεν ξέρουμε τι τους περιμένει. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, για να μας ειδοποιήσουν όταν φτάσουν στην Γερμανία. ¨Όλοι έχουμε την ανησυχία τι τους περιμένει από δω και πέρα», γράφει χαρακτηριστικά η κ. Καπογιώργου, εθελόντρια η οποία βοηθούσε τους πρόσφυγες στα Τρίκαλα.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Σήμερα, έφυγαν οι πρόσφυγες. Ανέβηκαν στα λεωφορεία, δεν πήραν τίποτα από τα πράγματα που τους χάρισε η Τρικαλινή κοινωνία, ρούχα, κουβέρτες, παιδικά παιχνίδια. Μόνο τ” απαραίτητα. Τελευταία στιγμή οι εθελοντές ετοίμασαν από μία σακούλα με μπισκότα, νερό κ.α. Στο μεσημεριανό είχαν πίτες που ετοίμασαν οι γυναίκες της Κρήνης.

Περίμενα ότι αφού φύγουν θ” ανακουφιστούμε. Κι όμως την ώρα που τους χαιρετούσαμε, οι περισσότεροι εθελοντές δάκρυσαν. Δεν ξέρουμε τι τους περιμένει. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα, για να μας ειδοποιήσουν όταν φτάσουν στην Γερμανία. ¨Όλοι έχουμε την ανησυχία τι τους περιμένει από δω και πέρα. Αυτό έλεγαν και έκλαιγαν οι εθελοντές. Νόμιζα ότι τα είχα δει όλα. Αλλά για μια ακόμη φορά οι Τρικαλινοί με συγκίνησαν. Προσκυνώ τον υπέροχο Τρικαλινό λαό. Ίσως να υπήρχαν κάποιοι που διαφωνούσαν με την φιλοξενία των προσφύγων. Δεν ενόχλησαν όμως κανένα. Οι περισσότεροι έδειξαν την καλοσύνη τους. Μπράβο για άλλη μια φορά στους Τρικαλινούς».

image

http://www.enikos.gr/society/373961,H-sygklonistikh-epistolh-mias-e8elontrias-apo-ta-Trikala.html