Και για όσους δεν κατάλαβαν για τι σούργελο πρόκειται (βίντεο)

wpid-wp-1457465020072.jpeg

Η χώρα του τον έστειλε να διαπραγματευτεί, σε μια στιγμή που η γεωπολιτική εκθεμελίωση απειλεί να τινάξει στον αέρα τα πάντα. Κι αυτός τι λέτε πως ανακάλυψε???…

Το πρώτο που ανακάλυψε είναι πως η Τουρκία ήρθε στη σύνοδο με «δελεαστικές προτάσεις». Αυτός είναι κύριοι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Διέκρινε «δελαστικές προτάσεις» και δε διέκρινε τη σαφή και ξεκάθαρη ομολογία ενοχής της Τουρκίας, για την οποία…
θα έπρεπε να φροντίσει να τη χτυπήσουν όλοι σαν χταπόδι.

Το δεύτερο που διέκρινε, ήταν ότι δρομολογείται μια κάποια λύση, ώστε να σταματήσει το δράμα των ανθρώπων στη θάλασσα. Αυτό διέκρινε. Το «δράμα» των ανθρώπων. Το ότι η Τουρκία άνοιξε ολόκληρη την ατζέντα των «ζωτικών συμφερόντων» που αναγνώρισε ο Σημίτης δε το διέκρινε. Το ότι η χώρα του οδηγείται σε διαμελισμό με τη βούλα της ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, δεν το διέκρινε. Κι ακόμη κανείς δεν τολμά να μιλήσει για εσχάτη προδοσία. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αφυπνιστούμε άραγε???

Δείτε λοιπόν τα λόγια του, δείτε και το τεκμήριο της ενοχής του, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

«Η Τουρκία ήρθε με δελεαστικές προτάσεις, αιφνιδιάζοντας πολλούς. Οι προτάσεις αυτές έθεταν ως όρο κάποια ανταλλάγματα, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να αποφασιστούν σήμερα, γιατί δεν ήταν έτοιμα όλα τα κράτη και κάποια από τα ανταλλάγματα ήταν υπερβολικά και έπρεπε να ξανατεθούν σε ουσιαστικό διάλογο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της Συνόδου.

Τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ουσιαστική συνεργασία με την Τουρκία, ώστε να σταματήσει το καθημερινό δράμα με ανθρώπους που χάνονται στα κύματα και διακινητές που ηγεμονεύουν στο Αιγαίο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Σύνοδος «συνεχίζεται» αύριο, αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Σμύρνη και τη συνάντησή του εκεί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Θα προχωρήσουμε σε μία ιστορική, πιστεύω, απόφαση, για την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής, ώστε να παρίενι πίσω η Τουρκία όλους τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα προστασίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες. Αυτή η συνεργασία μπορεί να ανοίξει τους δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι διακινητές, που πρέπει να είναι ο κοινός στόχος μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει στην Τουρκία.

image

http://www.triklopodia.gr/