Κλείνουν τα σύνορα για τη μπάλα!

wpid-wp-1457127046957.jpeg

Ποδόσφαιρο ήταν και… πάει; Ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με αυτήν την άποψη. Και οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως όλους όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο και πολύ λιγότερο την (εκάστοτε) Πολιτεία, καθώς άπαντες πασχίζουν για το αυτοδιοίκητο του αθλήματος.

Να ξεκινήσουμε από τα… βασικά; Στην Ελλάδα υπάρχει η «πάγια τοποθέτηση» ότι όλα τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες. Κάπως έτσι θα ξεχάσουμε και ότι έγινε στην Τούμπα ή ότι πρόκειται να γίνει σε άλλο γήπεδο όμως κάποια στιγμή το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αρχίσει να χάνει τη σύνδεσή του με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι βαθμολογίες των συλλόγων μας στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ έχουν αρχίζει να υποχωρούν δραματικά και σε συνδυασμό με τον κατήφορο της εθνικής μας ομάδας δεν θα είναι μακριά η μέρα που δύσκολα θα βλέπουμε εκπρόσωπό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό θα σημαίνει πολύ λιγότερα έσοδα για τους θεωρητικά πιο ισχυρούς της δικής μας λίγκας και για να θελήσουν να «αναστρέψουν» την συγκεκριμένη κατάσταση οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών θα χρειαστούν περισσότερο χρήμα αλλά και χρόνο ώστε να φτιάξουν και πάλι ισχυρές ομάδες. Πως θα πείσουν ξένους παίκτες και προπονητές να έρθουν να παίξουν μπάλα στη χώρα μας; Μέχρι τώρα το δέλεαρ εκτός από το οικονομικό ήταν και το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα να μπούνε στις δύο πιο σημαντικές βιτρίνες της Ευρώπης, συνεπώς αν δεν υπάρχει ούτε και αυτή η δυνατότητα τότε όλα θα γίνουν πιο δύσκολα.

Στην εποχή που ένας Έλληνας παράγοντας, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης (γιος του Σάββα) αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας τη θέση του γενικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ το ποδόσφαιρο στη χώρα μας υποτιμάται όλο και πιο πολύ. Ας το καταλάβουν λοιπόν όσο υπάρχει ακόμη χρόνος να σωθεί η παρτίδα, αυτοί που ηγούνται του αθλήματος ότι δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι «εγχώριες κόντρες» από τη στιγμή που η κατάληξή τους θα είναι να βγούνε όλοι χαμένοι στην περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα για τις ομάδες τους…

image

http://www.efsyn.gr/arthro/kleinoyn-ta-synora-gia-ti-mpala