«ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»: Έρχονται χιλιάδες κατασχέσεις για ανεξόφλητες οφειλές – Ποιους αφορά το μέτρο, ποια κριτήρια μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών και ποιοι θα λάβουν τα ηλεκτρονικά ραβασάκια

wpid-wp-1457076167090.jpeg

Ξεκινούν κατασχέσεις από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών. Στο στόχαστρο βρίσκονται  272.400 οφειλέτες με χρέη προς τα Ταμεία, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί ηλεκτρονικά κι έχει διασταυρωθεί πως δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Το μέτρο που δοκιμάζεται από τον περασμένο Δεκέμβριο, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή και οι κατασχέσεις θα έρχονται ηλεκτρονικά με σύντομες διαδικασίες.

Το περασμένο έτος οι εισπράξεις από τα κατασχετήρια, τα οποία ήταν χειρόγραφα, έφτασαν τα 5 εκατομμύρια Ευρώ. Από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί 5,5 εκατομμύρια Ευρώ μέσω των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

Οι ελεγκτές εξετάζουν τα εξής: Το ύψος και την παλαιότητα της οφειλής. τη συνέπεια στην καταβολή των οφειλών, την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του οφειλέτη, την ύπαρξη ή μη ρύθμισης των οφειλών, άλλα μέτρα σε βάρος του οφειλέτη στο παρελθόν και τη συμπεριφορά του.

image

http://www.crashonline.gr/