Οι πρόσφυγες ίσως φέρουν την ανατροπή που δεν μπόρεσαν οι Έλληνες

wpid-wp-1458064419502.jpeg

image

Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτονται, κάθε μέρα που περνάει ξεγυμνώνονται, κάθε μέρα που περνάει αποκαθηλώνονται, όμως φυσικά και κάθε μέρα που περνάει διαλύουν περισσότερο την κοινωνία, κάθε μέρα που περνάει ξεπουλάνε κι άλλο τη χώρα, κάθε μέρα που περνάει φαίνεται πόσο επικίνδυνοι και απατεώνες είναι.

Ούτε κόκκινες γραμμές υπάρχουν, ούτε παράλληλο πρόγραμμα, όπως δεν υπήρξε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, όπως δεν υπήρξε σκίσιμο μνημονίων, όπως δεν υπήρξε πρόθεση αντιπαράθεσης με τους δανειστές, αυτούς που κάποτε αποκαλούσαν «τοκογλύφους»…

Αποδεικνύονται απολύτως πρόθυμοι και υπάκουοι, εκτελούν τα πάντα κατά γράμμα, με το γνωστό θεατράκι της σκληρής διαπραγμάτευσης και θα πάνε μέχρι τέλους.

Σου είχα γράψει παλιότερα «Να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα».

Πάμε ολοταχώς για την απάτη των αιώνων, την δήθεν «ρύθμιση» του χρέους, που θα βάλει ταφόπλακα σε καθε διακήρυξη ή σκέψη σε όσα έλεγαν περί διαγραφής χρέους.

Βέβαια, σε όλα αυτά έχουν απέναντί τους έναν εντελώς αποχαυνωμένο και παθητικό λαό, χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς καμία αντίσταση.

Γι’ αυτό, όπως σου είχα γράψει, «Η ιστορία θα είναι πολύ σκληρή μαζί μας».

Ό,τι ήθελαν να περάσουν ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, γενικά οι πάντες, πέρασε.

Και δεν φταίνε μόνο οι πρόθυμες κυβερνήσεις, φταίνε και οι πολίτες αυτής της γεωγραφικής έκτασης και όχι χώρας.

Γιατί χώρα που δεν της ανήκει ο πλούτος της, δεν είναι χώρα.

Γιατί χώρα που στα πάντα αποφασίζουν άλλοι, δεν είναι χώρα.

Γιατί χώρα που δεν έχει στοιχειώδη κυριαρχία, δεν είναι χώρα.

Οι Έλληνες πλέον δέχονται τα πάντα.

Έρχονται και νέες αυξήσεις φόρων και νέες μειώσεις συντάξεων.

Εγώ συνεχώς θέτω «Δυο απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα».

Όπως έχεις γράψει άπειρες φορές, μόνη λύση για τους Έλληνες ιθαγενείς θα ήταν η στάση πληρωμών, ή έστω το παράδειγμα της Ισλανδίας.

Εμείς αντίθετα, «μείναμε Ευρώπη», δοξάζουμε το ευρώ, θεωρούμε θέσφατο ό,τι λένε Στουρνάρας, Σημίτης, Προβόπουλος κλπ.

Αυτοί ξέρουν.

Πιτσιρίκο
Τελικά, επειδή εμείς αποδειχτήκαμε εντελώς άχρηστοι και ανίκανοι να ανατρέψουμε όλα αυτά που μας έραψαν, η μόνη δύναμη αποτροπής είναι οι πρόσφυγες.

Αν έρθει κάνα εκατομμύριο ακόμη, θα τα παίξει το σύστημα, ντόπιο και ξένο.

Γι’ αυτό, ας ανοίξει ο καιρός και ας έρθουν μιλιούνια.

Μέσα στη δυστυχία τους, ίσως αυτοί ανατρέψουν τα σχέδια που υπάρχουν για τη χώρα και για όλους μας.

Φιλικά

Σόλων

(Αγαπητέ φίλε, αφού έφαγα χρόνια σε δρόμους, πορείες και διαδηλώσεις, και αφού πόνεσαν τα χέρια μου να γράφω για Δικαιοσύνη, Νέο Σύνταγμα, Δημοψηφίσματα και άλλα τέτοια, τώρα μπορώ να μιμηθώ τον Νίκο Σταυρίδη και να το πω: Άχου και δεν με νοιάζει. Τώρα μου έχει γυρίσει εντελώς αλλιώς. Για να καταλάβεις, τώρα παρακαλάω να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γελάω. Πάρτι θα κάνω. Αφού σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ελλάδα, για να ψηφίσω τον Κυριάκο. Και να φύγω, βέβαια, πάλι μετά. Να τους αφήσω τον Κυριάκο δώρο, για να τους σώσει κι αυτός. Αγαπητέ φίλε, ο καθένας σε αυτή τη ζωή παίρνει ό,τι του αξίζει. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες. Είναι κρίμα να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σκέψου να είσαι πρόσφυγας, να έχεις σωθεί από το μακελειό και τον πνιγμό, και να εγκλωβίζεσαι στην Ελλάδα των ραγιάδων και των μαφιόζων. Ούτε στον εχθρό μου δεν θα το ευχόμουν αυτό. Να είσαι καλά. Καλή τύχη.)

image

http://pitsirikos.net/2016/03/