Πάνω από 250.000 παιδιά επιβιώνουν με γρασίδι και ζωοτροφές στη Συρία [ΒΙΝΤΕΟ]

wpid-wp-1457633977375.jpeg

Πάνω από 250.000 παιδιά που συνεχίζουν να ζουν στη Συρία, πέραν τον βομβαρδισμών και των τζιχαντιστών, βρίσκονται αντιμέτωπα και με την πείνα και αναγκάζονται να τρώνε γρασίδι και ζωοτροφές για να επιβιώσουν, σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ «Save the children».

Ένα αδύναμο αγόρι, με δάκρυα στα μάτια και φωνή που τρέμει, περιγράφει στην Οργάνωση «Save the children» την φρίκη του πολέμου. «Δεν πηγαίνω σχολείο. Ο πατέρας μου δεν έχει χρήματα να μας φέρει φαγητό, μολύβια, και τετράδια, γιατί δεν εργάζεται. Κάνει κρύο και δεν έχουμε ούτε ξύλα, ούτε τίποτα… Δεν έχουμε ούτε παππούτσια, ούτε παντόφλες, ούτε ρούχα, ούτε ζεστούς σκούφους, ούτε θερμάστρες, ούτε γάντια…».

Η δική του μαρτυρία δεν είναι η μόνη. Ο γολγοθάς είναι ο ίδιος και για τους γονείς.  «Όταν δεν βρίσκαμε φαγητό, τρώγαμε γρασίδι. Δίναμε και στα παιδιά και τους λέγαμε ψέματα ότι είναι φαγώσιμο», θα πει ένας πατέρας.

Δείτε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στο βίντεο της ΕΡΤ: ΕΔΩ http://tvxs.gr/news/kosmos/pano-apo-250000-paidia-epibionoyn-me-grasidi-kai-zootrofes-sti-syria-binteo

image