Περαία μου, Περαία μου με το προσφυγικό σου

wpid-wp-1456858574633.jpeg

image

Φαντασμαγορικές είναι οι σκηνές που διαδραματίζονται εδώ και λίγες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά, αφού, αφενός, ο ήλιος είναι τόσο λαμπρός που σε στραβώνει, αφετέρου όλος αυτός ο συνωστισμός ανθρώπων είναι μια καθωσπρέπει πρόβα τζενεράλε για τα τρισεκατομμύρια των τουριστών που θα βουλιάξουν φέτος το καλοκαίρι τη χώρα μας για να θαυμάσουν από κοντά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τους μαντρωμένους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά, 3.500 άνθρωποι σιτίζονται αποκλειστικά από τις κοινωνικές κουζίνες και τα τρόφιμα που φέρνουν οι αλληλέγγυοι, ενώ όλοι αυτοί οι άχρηστοι γιατροί, που – πολύ σωστά – πήραν πόδι από τα νοσοκομεία τα χρόνια των μνημονίων, έχουν αναλάβει την ιατρική τους περίθλαψη. Επιτέλους λιγότερο κράτος!

Μάλιστα, η παρουσία του κράτους είναι τόσο διακριτική που, αν είχε πέσει κανάς μετεωρίτης, τίποτα πυρηνικά και είχε εκραγεί και κανά ηφαίστειο , θα γινόταν περισσότερο αισθητή.

Από τη μεριά του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε έκκληση στους αλληλέγγυους να σταματήσουν την συγκέντρωση υλικών για τους πρόσφυγες, αφού υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το προφίλ του Έλληνα που ψοφολογάει από την πείνα και να πάρουμε κακό βαθμό στην αξιολόγηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα πολύ λίπος αλλά οι Έλληνες επιμένουν να διαμαρτύρονται για όλα γιατί είναι αχάριστοι και γεννημένοι κλαψομούνηδες.

Μιλώντας στο κανάλι του Βαρδινογιάννη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα συντρίψει τη διαπλοκή των ασυνείδητων που χρεώνουν 8 ευρώ την τουαλέτα και 50 ευρώ το εισιτήριο του κτελ στους πρόσφυγες, όπως έκανε με τη γάτα Ιμαλαΐων του Ψυχάρη και το πεκινουά της Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρωθυπουργό κινήθηκε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που ρώτησε αν πρέπει να αδειάσει η Ελλάδα από τους Έλληνες και να έρθουν να κατοικήσουν άλλοι – προφανώς ρητορική η ερώτησή του.

Την άποψη του Παναγιώτατου ασπάζονται και αρκετοί συμπολίτες μας που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ισλαμοποίησης των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού 400 χρόνια σκλαβιάς κάτω από τον οθωμανικό ζυγό κατέληξαν στο να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ η Εκκλησία και να πληρώνουμε εμείς φόρους στους παπάδες. Ορθοδοξία ή Θάνατος!

Πάντως, το προσφυγικό έχει και τα θετικά του, αφού όλοι αυτοί οι άνεργοι, που ξεκωλιάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ να βοηθάνε τους πρόφυγες, δε θα είχαν με τι να ασχοληθούν, με αποτέλεσμα να κοπροσκυλιάζουν όλη μέρα στις καφετέριες ή να ψαρεύουν γκόμενες στο facebook.

Bέβαια, η υπέμετρη προβολή της αλληλεγγύης – με τις δεκάδες φωτογραφίες και τα τσεκ-ιν από το λιμάνι που ανεβαίνουν κάθε 3 νανοσεκόντ – χρησιμοποιείται από ορισμένους βλαμμένους – που το παίζουν μητέρες τερέζες – ως γκομενομαγνήτης. Χαλαρώστε, πατσαβουράκια. Δε θα γαμήσετε ούτε τώρα.

Από την άλλη, εμάς δεν μας χαλάει καθόλου αυτό, αφού τελικά συμβάλλει στην παγίωση της ιδέας της αλληλεγγύης και ήρθε η ώρα όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που λυμαίνονται τον τόπο να φανούν χρήσιμοι σε κάτι.

Αν είναι να γίνει κάτι το νέο τρέντυ σε αυτή τη χώρα, ας είναι η βοήθεια στο συνάνθρωπο.

image

http://thethreemooges.blogspot.com/2016/03/peraia-mou-peraia-mou.html