Πλήττεται πάλι η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

wpid-wp-1458109250923.jpeg

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κάτωθι φράση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά:

«Νομίζω ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, ούτε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνονται στη χώρα».

Από την δήλωση του Αριστείδη Μπαλτά απομονώθηκε η πρώτη πρόταση, ενώ δεν αναφέρθηκε πως ο κ. Μπαλτάς είπε ότι «η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή της ανθρωπότητας»

Εντάξει, είναι γνωστό το μικροπολιτικό και χυδαίο παιχνίδι της απομόνωσης μιας φράσης από την δήλωση των πολιτικών σου αντιπάλων αλλά αυτό είναι βαρετό -και αφορά μόνο τα κομματόσκυλα-, οπότε θα αναφερθώ σε κάτι πιο σημαντικό.

Είχαμε καιρό να ακούσουμε για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αν θυμάστε, τα πρώτα χρόνια μετά την χρεοκοπία, η πιο συνηθισμένη φράση στα ΜΜΕ των ολιγαρχών για να κατηγορηθούν όποιοι Έλληνες διαδήλωναν ή απεργούσαν, ήταν ότι «πλήττεται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Δεν έπληττε η χρεοκοπία την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, την έπλητταν οι διαδηλωτές.

Δεν είχε σημασία η πραγματικότητα της Ελλάδας αλλά η εικόνα που έδινε προς τα έξω. Σαν πoυτάνα που το παίζει κυρία.

Δηλαδή, όλος ο πλανήτης ήξερε πως η Ελλάδα χρεοκόπησε και δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη -ενώ η χώρα συνέχισε να κυβερνάται από την σάπια πολιτική και οικονομική ολιγαρχία που την οδήγησε στην χρεοκοπία- αλλά όλοι οι πολίτες του κόσμου είχαν καλή εικόνα για την Ελλάδα.

Βέβαια, πιάνουν αυτά στα χάπατα. Έπιαναν τουλάχιστον.

Προτείνω να απαγορευτεί η μετάδοση εικόνων από την Ειδομένη στο εξωτερικό και να δείχνουμε εικόνες μόνο από την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους.

image

Εικόνες σαν αυτήν θα ανορθώσουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ας δείξουμε επιτέλους σε όλο τον κόσμο τον πραγματικό μας εαυτό και αυτά που πραγματικά γουστάρουμε.

Φτάνει πια με τις αρχαιότητες και τα μεγαλεία του παρελθόντος.

Με την ευκαιρία, έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία, θέλω να το πω:

Ρε Ελλάδα, δεν γ@μιέσαι κι εσύ και η εικόνα σου!

Ευχαριστώ.

image

http://pitsirikos.net/2016/03/