ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! «Ξεσκονίζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς 15ετίας

wpid-wp-1458073599833.jpeg

Άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων αποκτά το δημόσιο, προκειμένου να βρει έσοδα από αδήλωτα εισοδήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα «ξεσκονιστούν» τραπεζικοί λογαριασμοί σε βάθος 15ετίας.

Oι δανειστές φαίνεται ότι απέρριψαν μετά πολλών επαίνων την πρόταση της κυβέρνησης για να μπορούν να δηλώνουν όσοι «ξέχασαν», τα εισοδήματά τους, πληρώνοντας ένα φόρο της τάξεως του 35% και με γενναίες εκπτώσεις έως 70 και 80% εάν π.χ κρατούσαν τα λεφτά τους ή τα επένδυαν σε ομόλογα κλπ.

Αντ” αυτού ζήτησαν και συμφωνήθηκε, όπως φαίνεται, να γίνονται έλεγχοι εξπρές ώστε σε μόλις μία εβδομάδα οι αρχές να ερευνούν τις τραπεζικές καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία των ελεγχομένων. Αφήνουν περιθώριο στον κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέτει συμπληρωματικές δηλώσεις εισοδήματος, προκειμένου να αποκαλύψουν εθελοντικά οι ίδιοι τυχόν κρυφά εισοδήματά τους, και να αποφύγουν τα πρόστιμα μετά από έλεγχο, πληρώνοντας κανονικά όμως τους επιπλέον φόρους που προκύπτουν για κάθε έτος που αφορά την πρόσθετη δήλωση εισοδήματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που συμμετείχε στη συνάντηση με τους δανειστές για τη Διαφθορά, η πρώτη ασφαλιστική δικλείδα θα είναι η λειτουργία του Περιουσιολογίου, ενώ το «βαρύ» όπλο θα είναι η επέκταση του Τραπεζικού Μητρώου σε βάθος 15 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα έλεγχου κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καθυστερήσεις.

image

http://www.crashonline.gr/