Σχεδιάζουν αιματοχυσία στην Ειδομένη ενώ αναχωρούν σχεδόν άδεια τα πούλμαν

wpid-wp-1459028861752.jpeg

Ξένες και εγχώριες παρακρατικές (και παραστρατιωτικές) οργανώσεις σχεδιάζουν αιματοχυσία στην Ειδομένη. Τις τελευταίες ώρες διακινούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα ανοίξουν τα σύνορα και οι πρόσφυγες θα μπορούν να φτάσουν στην Γερμανία μέσω Σκοπίων.
Όμως μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Mega, έχουν ενημερωθεί τα Σκόπια και η Βουλγαρία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι έχουν χαρτογραφήσει την περιοχή και δεν αποκλείεται να θελήσουν να μοιράσουν πάλι φυλλάδια στους μετανάστες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, στο στόχαστρο της  Αστυνομίας έχουν μπει άτομα που συστήνονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή εθελοντές και τα οποία φέρονται να παίζουν ύποπτα παιχνίδια, παρακινώντας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να περάσουν και πάλι μαζικά στα Σκόπια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο(;) που έχουν πάει τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.
Κι ενώ κάποιοι σχεδιάζουν αιματοχυσία την ίδια ώρα τα πούλμαν αναχωρούν σχεδόν άδεια από την Ειδομένη καθώς η φημολογία για το άνοιγμα των συνόρων κάνει απρόθυμους τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Στο μεταξύ το κράτος εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτο…

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-420/