Το σενάριο εφιάλτης της 13ης Μαρτίου

wpid-wp-1457117257756.jpeg

Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα κριθεί η τύχη της Ελλάδος. Εάν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι ένα ευρωπαικό κράτος ή θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για βίαιη έξοδό μας από την Ε.Ε. με συνέπεια των εθνικό ακρωτηριασμό-τίποτε λιγότερο. Την Κυριακή 13 Μαρτίου η Ανγκελα Μέρκελ θα γνωρίζει πόσες πιθανότητες έχει να μην εγκαταλείψει ταπεινωμένη την καγκελαρία και τη ηγεσία του κόμματός της.

Αυτή τη μέρα διεξάγονται εκλογές στα κρατίδια Βάδης – Βυρτεμβέργης, Ρηνανίας – Παλατινάτου και Σαξωνίας – Άνχαλτ. Η Βάδη με ΑΕΠ 438 δισ. ευρώ (στα 175 δισ. ευρώ το ελληνικό ΑΕΠ!) είναι το τρίτο πλουσιότερο κρατίδιο της ομοσπονδιακής Γερμανίας, όπως παρατηρεί το allesgr.de.

Η αναμέτρηση της 13ης Μαρτίου θεωρείται πρόκριμα για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (σε Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία και Βερολίνο) και διεξάγεται ένα χρόνο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι εάν θα αποτυπωθεί η σημαντική δημοσκοπική φθορά που υφίστανται το κυβερνητικό CDU, αλλά και προσωπικά η Μέρκελ.

Εάν η Μέρκελ υποστεί πανωλεθρία εξαιτίας του προσφυγικού θα πρέπει να θυσιάσει την Ελλάδα για να έχει ελπίδες να μην εγκαταλείψει απαξιωμένη την πολιτική με ένα άδοξο τέλος.

Το πλούσιο κρατίδιο της Βάδης θεωρείται παραδοσιακό προπύργιο των συντηρητικών και, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η 13η Μαρτίου θεωρείται κρησάρα για την Άνγκελα Μέρκελ και τις ισορροπίες στο εσωτερικό του CDU, αλλά και του κυβερνητικού συνασπισμού με το SPD.

Το βράδι της Κυριακής 13 Μαρτίου, σε περίπτωση πανωλεθρίας της Μέρκελ, θα προβάλλει απειλητική η φιγούρα του Βόλφαγκ Σόιμπλε ο οποίος είναι ο εκφραστής των συμφερόντων της «παλιάς Γερμανίας» και του βαρέος βιομηχανικού κράτους (VW, BMW, Siemens κ.ά.) που ευχαρίστως θα έβλεπε την Ελλάδα να εγκαταλείπει το ευρώ και να αφήνεται βορά στις ορέξεις των γειτόνων της.

Αυτό εννοούσε ο συνομιλητής του Ελληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου κάνοντας λόγο για τον πιο κρίσιμο μήνα (Μάρτιος) στην ιστορία της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα καγκελάριος δείχνει να χάνει τα ερείσματα σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία ήλθε η ώρα να πάρουν την εκδίκησή τους για τον τρόπο που η Μέρκελ ανέβηκε την ιεραρχία του CDU εκτελώντας ακόμη και τον Χέλμουτ Κολ.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-262/