O Eπίμονος Κηπουρός

wpid-wp-1456986234044.jpeg

Kι όμως ο Βασίλης Λεβέντης και η Ενωση Κεντρώων ξεπέρασαν το ΠΑΣΟΚ. Ποιος θα μπορούσε να το φαντασθεί αυτό στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που ο επίμονος πολιτικός τριγυρνούσε τα γραφεία του Γιώργου Κουρή στον Ταύρο αναζητώντας λίγη δημοσιότητα. Χθες η Ενωση Κεντρώων έγινε 24 χρόνων. Η ίδια το πανηγύρισε με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Μετά από τα 24 χρόνια αγώνων, η Ένωση Κεντρώων συνεχίζει αταλάντευτα την ίδια τίμια προσπάθεια, υπηρετώντας αξίες και αρχές μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεως της, έτσι και σήμερα, η Ένωση Κεντρώων συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους Έλληνες πολίτες και να προτείνει λύσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταφέρει αυτή η χώρα να εξέλθει από το σκοτεινό τούνελ. Πλέον η Ένωση Κεντρώων είναι πάρα πολύ δυνατή, έχει την στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και έτσι τα παλαιά στελέχη της, μαζί με την νέα γενιά, μια γροθιά όλοι, παλεύουν για να ισορροπήσει επιτέλους η Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να προστατεύσουμε την Ελλάδα μας και να την ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

image

Ο ίδιος ο Λεβέντης τώρα είναι με την σύζυγό του 38 χρόνια.

Ο γιος τους τους έχει χαρίσει δυο εγγόνια, τα οποία έχουν σαν παιδιά τους.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είναι σταθερός έρωτας. Οι μεγάλοι έρωτες σβήνουν. Ό,τι έχει ένταση και πάθος διαρκεί λίγο. Δεν κρατά για πάντα. Ότι όμως χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και διαχρονικότητα είναι πολύ πιο υπεύθυνο», εξήγησε στο Εγώ και συνέχισε με το πώς γνώρισε την γυναίκα της ζωής του. «Σε ένα κύκλο ανθρώπων στην Αθήνα. Ήταν μοντελίστ και είχε έναν οίκο μόδας, με σπουδαία μάλιστα πελατεία. Ο λόγος που δούλευε ήταν κυρίως γιατί της άρεσε ίο αντικείμενο και όχι γιατί είχε ανάγκη από χρήματα. Προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια της Καβάλας και το έκανε, ας πούμε, για χόμπι. Ακόμα τη συμβουλεύονται ορισμένοι. Δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική, αλλά αργότερα συνεισέφερε αρκετά γιατί έτρεχε να με φροντίσει και σε αυτό το κομμάτι. ‘Οταν λείπω εκτός Αθηνών, δε, εκείνη κρατάει το γραφείο και το σπίτι μας». Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης εξήγησε πως θέλει να υπάρχει ελευθερία. «Εγώ ήμουν πάντα της άποψης ότι σε ένα σπίτι πρέπει να υπάρχει ελευθερία κινήσεων. Δηλαδή να μην ελέγχει ο ένας τον άλλο, γιατί αυτό το θεωρώ μικρότητα. Ποτέ δεν ρωτάω τι έγινε σήμερα. Με ενδιαφέρει πώς πάμε σε βάθος χρόνου, και, πιστέψτε με, αυτή η ανεξαρτησία βοηθά στο να έχουμε άριστες σχέσεις. Η σύζυγος μου φιλοξενεί συνέχεια φίλους, εγώ ποτέ δεν είπα όχι. Υπάρχει ελευθερία. Άλλωστε και εγώ είμαι άνθρωπος της παρέας»

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-248/