Κανένα ΜΜΕ δεν θα το πει! Είδηση ΣΟΚ για την Ελλάδα…

wpid-wp-1460985691823.jpeg

Απερίγραπτες είναι οι ενέργειες των γειτόνων μας..
οι οποίοι δεν σταματούν να προκαλούν και προσβάλλουν τους Έλληνες.

Αυτή την φορά οι Τούρκοι δεν σημείωσαν κάποια εισβολή στο Αιγαίο, αλλά προχώρησαν σε μια ανίερη πράξη.

Κρατικοί υπάλληλοι της Τουρκικής υπηρεσίας δασών, εισέβαλλαν πριν από λίγες ημέρες στην στη Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με σκοπό
να την μετατρέψουν σε πυροσβεστική υπηρεσία!
Πρόκειται για ένα από τα 4 μοναστήρια της νήσου Χάλκης, το οποίο τελί πλέον υπό κατάληψη.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια των στελεχών του ζήτησε συνάντησιν μετά των εν Αγκύρα αρμοδίων αρχών προς αντιμετώπισην της δυσαρέστου ταύτης καταστάσεως, εγκυμονούσης τον κίνδυνον αποστερήσεως μιας εισέτι πατρώας κληρονομίας και της παρεμποδίσεως ασκήσεως των στοιχειωδών λατρευτικών καθηκόντων του ποιμνίου του».

Από την πλευρά της, η εν Αθήναις Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, με ανακοίνωση της σχολίασε ότι:

«Η Διεύθυνση Δασών φαίνεται ότι επικαλείται απόφαση του δικαστηρίου αυτού, που όμως δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και λειτουργίας της Μόνης και του Ιερού Ναού. Η αναφερόμενη Μονή είχε παραχωρηθεί πριν από τον 19ο αιώνα προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα, την εποχή που δεν υφίσταντο η έννοια του δικαιώματος ιδιοκτησίας παρά μόνο το δικαίωμα χρήσης της γης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το πλέον σημαντικό όμως θέμα που πρέπει να επισημανθεί με το συμβάν αυτό είναι η συνεχιζόμενη, από την δεκαετία του 1930, σοβαρή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης (άρθρα 40 & 42) με την μη αναγνώριση του δικαιώματος διοίκησης από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Θρησκευτικών και Ευαγών της Ιδρυμάτων, με την κήρυξη τους ως κατειλημμένων (μαζμπούτ) όλων των ιστορικών Μονών στα Πριγκηπόνησα, την Ίμβρο-Τένεδο όπως επίσης και δύο εκκλησιών με τα ακίνητα τους που είχαν κηρυχθεί ως κατειλημμένων την δεκαετία του 1980 στην Κωνσταντινούπολη (Αγ. Γεώργιου της πύλης Αδριανουπόλεως και Αγίου Γεωργίου Θεραπείων)».

image

VOICENEWS