Ο Αλέξης Τσίπρας στη Γη της Επαγγελίας

wpid-wp-1461043396683.jpeg

Σ΄ένα πράγμα είχε δίκιο ο Σπίρτζης στην διάρκεια της συζήτησης στον Eνικός. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι οι μπουλντόζες των εργολάβων έχουν πάρει φωτιά και δουλεύουν ασταμάτητα επί θητείας του. Οποιος διασχίσει την Δυτική Ελλάδα από τα Γιάννενα ως την Αθήνα μπορεί αυτό να το διαπιστώσει. Οι πληροφορίες θέλουν την Ιονία Οδό να παραδίδεται την Ανοιξη του 2017.

image

Πρόκειται για έναν εθνικό δρόμο-στολίδι που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο των περιοχών που διαπερνά. Εργα όπως η Ιονία Οδός, οι αναπλάσεις των 14 αεροδρομίων από την κοινοπραξία Fraport και των λιμανιών που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια έκρηξη στο ελληνικό real estate κορωνίδα του οποίου αποτελεί το Ηellinikon Project.

To έργο της Lamda Development είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές προκλήσεις στην Ιστορία της χώρας μας μια και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ένα ντόμινο ανάπλασης σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, από το Νέο Φάληρο ως το Σούνιο. Σ΄αυτή την περίπτωση το Λεκανοπέδιο Αττικής θα αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

image

Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση διαθέτει την προσωπικότητα, την εξυπνάδα και κυρίως την αισθητική να αντέξει αυτή την έκρηξη δημιουργίας και ανάπτυξης. Το θέμα είναι εάν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που είχε την τύχη να ζήσει μέσα σε ένα χρόνο, όσα δεν έζησε σε ολόκληρη την προηγούμενη ζωή του, είναι αποφασισμένος να απεγκλωβιστεί από τις ιδεοληψίες του κομματικού μηχανισμού του και να φύγει μπροστά μαζί με τους Ελληνες πολίτες που αφυκτιούν σήμερα κάτω από την μπότα της αισθητικής του Πολάκη, της Τασίας, του κάθε κατσιαπλιά που έχει βρει καταφύγιο στο άσυλο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα φανεί όταν ο Τσίπρας απαλλαγεί από το άγχος της αξιολόγησης και περάσει την συμφωνία από τη Βουλή.

Τότε θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις του, εάν δηλαδή φιλοδοξεί να είναι μέρος ενός εθνικού ονείρου που λαμβάνει σάρκα και οστά ή ενός  μίζερου και υπό την απειλή του διαμελισμού κρατιδίου των Βαλκανίων.

Τα μέτρα που θα υπογράψει είναι δυσβάσταχτα, οι θυσίες ανομολόγητες. Και οι δανειστές διαρκώς με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Για να οδηγηθούμε στο ξέφωτο όπως ο ίδιος πολύ συχνά υποστηρίζει θα πρέπει η Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο “εργοτάξιο”, η Γη της Επαγγελίας για Επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό προυποθέτει μια χώρα-πρότυπο η οποία θα υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης. Μιλάμε για Δικαιοσύνη και όχι για φονικό εργαλείο εξόντωσης των αντιπάλων.

Μπορεί όλα αυτά, τα αυτονόητα για ένα σύγχρονο κράτος, να τα υπερασπισθεί ο Αλέξης Τσίπρας;

image

http://kourdistoportocali.com