Έκτακτο…Ηχηρή απάντηση Μέρκελ στον Τσίπρα: Θέλουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

wpid-wp-1459885242934.jpeg

Μία ημέρα μετά από την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο ΔΝΤ, με αφορμή τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θέλει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε τη δέσμευση του ΔΝΤ να συνεχίσει να βοηθά στην Ελλάδα.

Μετά από τη συνάντηση που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ, στη σκιά των αποκαλύψεων του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου, στον οποίο μάλιστα ο πρώτος φέρεται να εκφράζει την πρόθεση «εκβιασμού» της Καγκελαρίου, με αποχώρηση του ΔΝΤ, προκειμένου να αποδεχθεί η Μέρκελ τα όσα ζητά το Ταμείο, η τελευταία ήταν σαφής.

«Θέλουμε το ΔΝΤ να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, αναφέροντας ότι αυτό το συζήτησε με την γενική διευθύντρια του Ταμείου, ενώ για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «κούρεμα» χρέους εντός της Ευρωζώνης, μία πάγια θέση της Γερμανίας. Παρόλα αυτά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να ληφθούν τα μέτρα.

Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά για την Ελλάδα, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ από την πλευρά της.

«Είμαστε προσηλωμένοι, δουλεύουμε μαζί, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση σήμερα με την Καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε», τόνισε η γενική διευθύντρια του Ταμείου από το Βερολίνο.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Και η βιωσιμότητα χρέους θα έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

«Σαφώς, δεν είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε και ιδιαίτερα στο σημείο που θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, προκειμένου να ευημερεί, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

image

http://www.iefimerida.gr/news/260507/ihiri-apantisi-merkel-ston-tsipra-theloyme-dnt-sto-elliniko-programma