Ένα ολόκληρο μνημόνιο έφτασαν να χρωστούν οι Έλληνες φορολογούμενοι στην εφορία!!

wpid-wp-1460137398434.jpeg

Μπροστά σε «γκρεμό» βρίσκονται χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος. Και πώς να μην αδυνατούν με όλα αυτά που τους «έχουν πέσει» στο κεφάλι και πρέπει να πληρώνουν καθημερινά!

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2016 δημιουργήθηκε ένα τεράστιο χάσμα από απλήρωτους φόρους. Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί οι φόροι του 2016 δεν έχουν αρχίσει καν ακόμα να πληρώνονται ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και  νέα μέτρα για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως πρέπει να επανέλθουν επειγόντως οι ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις, γιατί τις χάνουν πλέον και αυτοί ακόμα που τις έχουν ήδη κάνει.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το λεγόμενο «νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που δημιουργήθηκε μέσα στις 60 μόλις πρώτες μέρες του 2016  παρουσίασε αύξηση κατά 2,755 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 αφορούν αποκλειστικά χρέη στην εφορία (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) που έμειναν απλήρωτα.

Όσον αφορά στο «παλιό» ληξιπρόθεσμο χρέος, αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου στα 84,15 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο στα 86,9 δισ. ευρώ!

Πόσα χρωστάει το Δημόσιο στους Έλληνες φορολογούμενους!

Την ίδια ώρα όμως και το Δημόσιο συνεχίζει την άτυπη στάση πληρωμών καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως τα «φέσια» του αυξήθηκαν το Φεβρουάριο στα 6,06 δισ ευρώ!

image