Έρχονται καταγγελίες – φωτιά για τους διαγωνισμούς σίτισης στα hotspots

wpid-wp-1459667051131.jpeg

Στα «κάγκελα» είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται οι διαγωνισμοί για τη σίτιση των προσφύγων στα hotspots.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης αναμένεται να καταγγείλουν με σφοδρότητα τις πρακτικές που ακολουθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση με στην οποία θα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι γίνονται στημένοι διαγωνισμοί για να εξυπηρετηθούν φίλοι και κολλητοί της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Το όλο ζήτημα έχει ήδη απασχολήσει και αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αντιληφθεί ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο της Δανιμαρκείας.

Όπως επισημάναμε από το Newsbomb.gr, ήδη, τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν σχετική ερώτηση ζητώντας να μάθουν με ποιούς όρους γίνεται η επιλογή των εταιρειών κέτερινγκ που προμηθεύουν με φαγητό τους καταυλισμούς των προσφύγων. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ )

Στις καταγγελίες που πρόκειται να δουν και επίσημα πλέον το φως της δημοσιότητας, οι επαγγελματίες της εστίασης αναμένεται να σταθούν στα εξής δεδομένα:

« 1. Ζητείται από τις προδιαγραφές να έχουν οι υποψήφιες εταιρίες την δυνατότητα με τον μέσο όρο του τζίρου των δυο τελευταίων ετών να καλύψουν το 50% του προϋπολογισμού. Παράλληλα αναφέρεται ότι ο τρόπος πληρωμής θα είναι σε περίπου 10-15 ημέρες από την έκδοση των τιμολογίων. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν απαιτείται κανενός είδους χρηματοδότηση των έργων και το μόνο πρόβλημα θα ήταν η παραγωγική δυνατότητα των εταιριών εστίασης. Παράλληλα πρέπει να επισημάνουμε ότι ακόμη και αυτές οι μια-δυο εταιρίες που καλύπτουν το συγκεκριμένο κριτήριο αλλά μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός έχουν πάρει πολλαπλάσιο κύκλο εργασιών δεν καλύπτουν αθροιστικά το 50% των προϋπολογισμών όλων των έργων.

2. Ζητείται από τις προδιαγραφές να υπάρχει Άδεια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Κωδικός ΕΦΕΤ. Η συγκεκριμένη άδεια εκδίδεται σε κάθε ενδιαφερόμενο εφόσον καλύπτει τα προαπαιτούμενα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας μόνο στην περίπτωση που θέλει να παρασκευάζει τρόφιμα για χονδρική πώληση. Στα HOT SPOTS έχουμε απευθείας διανομή στους καταναλωτές και μάλιστα ζητείται από τους διαγωνισμούς να αναλάβουν οι εταιρίες εστίασης και την διανομή με δικό τους προσωπικό και φυσικά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η άδεια λειτουργίας των μονάδων εστίασης εκδίδεται από την Νομαρχία μετά την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών. Οτιδήποτε επιπλέον είναι για να μειώνεται ο ανταγωνισμός.

3. Η λειτουργία των μονάδων εστίασης όσον αφορά την Υγιεινή και Ασφάλεια των τροφίμων αλλά και όλη την παραγωγική διαδικασία και ελέγχους, διέπεται από το HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) το οποίο σαν διαδικασία είναι πλήρως ενσωματωμένο στο ISO 22000. Οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και ζητείται και πάλι μόνο για να μειώσει τον ανταγωνισμό.

4. Προσφάτως, σε διαγωνισμό για τα HOT SPOTS να ζητείται η διαδικασία να είναι cook and chill. Εταιρίες λοιπόν που προτίθενται να παράγουν φαγητό και άμεσα να το διανείμουν στους πρόσφυγες και μετανάστες φρεσκότατο και στις προβλεπόμενες θερμοκρασίες από τον ΕΦΕΤ, θα πρέπει να αποκλειστούν προκειμένου μια εταιρία του κλάδου μας να μεταφέρει κατεψυγμένο φαγητό με C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλα τα μέρη της Ελλάδος !!!

5. Ο διαγωνισμός παραμβαίνει ακόμη και στον τρόπο συσκευασίας, ενώ δεν προβλέπεται από καμία Αγορανομική ή άλλη διάταξη κάτι τέτοιο. Ζητείται οι ατομικές μερίδες που θα προσφέρονται αντί για καπάκι να είναι κλεισμένες με ειδική μεμβράνη. Επειδή κάποια εταιρία στα πλαίσια μιας επένδυσης που έχει κάνει για να εξυπηρετήσει άλλους πελάτες της στο παρελθόν τυγχάνει να έχει κάποιο τέτοιο μηχάνημα ,σκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να συμπεριλάβει ακόμα και αυτήν την εξοργιστική προδιαγραφή».

Οι καταγγελίες που σύντομα θα ερθουν στο φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσουν τεράστιες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ήδη δεν βλέπουν με καλό μάτι τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του κ. Πάνου Καμμένου.

image

http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/684525/erxontai-kataggelies-fotia-gia-toys-diagonismoys-sitisis-sta-hotspots