Απέλιπεν ο Θεός Αλέξιον;

wpid-wp-1461589191200.jpeg

Aυτό ήταν το ΤΕΛΟΣ της κυβέρνησης Τσίπρα;

Πυκνώνουν τα σημάδια που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως μήνυμα Ανωτέρων Δυνάμεων για την έξοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την διακυβέρνηση της χώρας. Και στην προκειμένη περίπτωση όταν αναφερόμαστε σε Ανώτερες Δυνάμεις εννοούμε τις ΗΠΑ την στήριξη των οποίων φαίνεται να έχει απολέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα της εξόδου και μαζεύει και το τελευταίο ευρώ όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι γερμανικές εφημερίδες.

Ας δούμε όμως ένα-ένα τα σημάδια:

1] H Bόμβα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον αδελφό του πρωθυπουργού

Ο ιδιοκτήτης του Newsbomb που αποκαλύπτει σήμερα την υπόθεση πλαστογραφίας κρατικού εγγράφου στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματίας με πολύ χρήμα. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο οι Αμερικανοί έδωσαν τα δικαιώματα της ιστοσελίδας του CNN μετά από σχετική ΕΡΕΥΝΑ των Αμερικανών. Αυτό δεν έγινε επειδή ο Γιαννακόπουλος διέθετε απλά χρήματα.

2] Το άρθρο-φωτιά του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο έγκριτος δημοσιογράφος που ζει για πάνω από 40 χρόνια στις ΗΠΑ υπογράφει ένα άρθρο καταπέλτη κατά του σημερινού πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτηρίζει χειρότερο και από τον ΓΑΠ: O Tσίπρας θα μάς εξαναγκάσει να ξεχάσουμε ακόμη και τον τραγικό Γιώργο Παπανδρέου, παρατηρεί ο Μιχάλης Ιγνατίου.

3] Το δημοσίευμα-σοκ της BILD και άλλων γερμανικών ΜΜΕ που εμφανίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τζογάρει για μια ακόμη φορά!

Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της οικονομίας βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, με πολλά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο Αλ.Τσίπρας επιχείρησε νέα παζάρια με τους πιστωτές, προσπαθώντας να μαζέψει και το τελευταίο ευρώ, ενώ η «χρεοκοπημένη», όπως αναφέρουν, χώρα φαίνεται να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Ο Τσίπρας  μαζεύει και το τελευταίο ευρώ, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

«Θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές» υποστηρίζει η Stuttgarternachrichten, σημειώνοντας πως «οι δανειστές της Ελλάδας ασκούν και πάλι πίεση στην Αθήνα για να εφαρμόσει ακόμη ένα πακέτο λιτότητας».

«Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε εκλογές» προσθέτει το δημοσίευμα, τονίζοντας πως ο Αλ.Τσίπρας «δεν έκανε τίποτα απ’ όσα είχε υποσχεθεί στους συμπολίτες του: είχε υποσχεθεί ότι θα διώξει την μισητή τρόικα από την Ελλάδα, ότι θα βάλει τέλος στην λιτότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις κι ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αυξήσει τις συντάξεις». «Πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

«H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε και πάλι να κάνει παζάρια» με τους δανειστές, γράφει η Tagesspiegel, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «θανατηφόρο» χειρισμό. «Έτσι χάνεται ακόμη περισσότερος χρόνος, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας. Οι εξελίξεις ενισχύουν την πολιτική αβεβαιότητα στην  Ελλάδα»  προσθέτει.

4] Τελειώνουν τον Τσακαλώτο αλά Βαρουφάκη!

Ο Τσίπρας θα πρέπει σύντομα να ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών, σχολιάζουν  γερμανικά ΜΜΕ αναφερόμενα σε πληροφορία που πηγάζει από “πολλαπλές πηγές” και αποκαλύπτει την πρόθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Πρώτη η γερμανική εφημερίδα “Bild”και εν συνεχεία  το γερμανικό πρακτορείο “NtV” επισημαίνουν σε σχετικά άρθρα τους ότι, ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη θέλει να παραιτηθεί εν μέσω των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές για την εκταμίευση νέων δανείων.

Για κρίση στην Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικό πρακτορείο ” NTV”, το οποίο διερωτάται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. “Ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για ένα νέο υπουργό Οικονομικών” γράφει το σχετικό άρθρο και προσθέτει: ” Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί”. Το γερμανικό πρακτορείο επισημαίνει επίσης ότι η πληροφορία αυτή πηγάζει από “πολλαπλές πηγές”.

Η Βild κάνει λόγο για οξεία πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι την ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης απειλούν με παραίτηση. Επικαλούμενη όπως αναφέρει δικές της πληροφορίες, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».

5] Η Τελευταία Κάβα

Στο μεταξύ όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας μαζεύει και το τελευταίο ευρώ από τα Ταμεία-ότι ακριβώς έκανε και το 2015!

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη σήμερα με τα ταμειακά διαθέσιμα του χρεοκοπημένου EOΠΥΥ!

Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο EOΠΥΥ

Το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία την περασμένη Πέμπτη

image

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Για δεύτερη φορά, δηλαδή, μια αριστερή κυβέρνηση επιλέγει να αντλήσει χρήματα από τον ευαίσθητο χώρο της υγείας προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με τους χειρισμούς της. Την ώρα που οι ασθενείς όταν καταφέρουν να μπουν στα νοσοκομεία υποχρεώνονται να αγοράζουν μόνοι τους στην καλύτερη σαπούνι, οινόπνευμα και βαμβάκι και στη χειρότερη τα φάρμακά τους, και την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει σχεδόν σε όποιον μιλάει ελληνικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρίνει ότι είναι από εκεί που πρέπει να αντλήσει χρήματα για να αυξήσει τα ταμειακά της διαθέσιμα.

Συμπληρώνοντας, μάλιστα, το «παζλ» της αριστερής… ευαισθησίας η κυβέρνηση ζήτησε τα ταμειακά διαθέσιμα και του ΟΑΕΔ κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς.

6] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ_Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ 21 ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ 2015

Ειδικότερα, με τη συμφωνία του καλοκαιριού-όπως αποκαλύπτει το Capital.gr- επιβλήθηκαν οι εξής νέες φορολογικές επιβαρύνσεις:

-μετατάχθηκαν εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.  Τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, τα μη νωπά τρόφιμα, η εστίαση και οι μεταφορές  από το 13% στο 23%.

-καταργείται σταδιακά το καθεστώς των κατά 30% μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

-αυξήθηκε από το 26% στο 29% ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων
-αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις από 80% στο 100%

-θεσπίστηκε η σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες

-καταργήθηκε η μειωμένη προκαταβολή φόρου για τους αγρότες

-αυστηριοποιήθηκαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

-καταργήθηκε η επιδότηση αγροτικού πετρελαίου

-αυξήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000

-αυξήθηκε κατά 30% ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών και πισίνες

-επιβλήθηκε φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής

-μειώθηκε το όριο ρύπων για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας από τα 100 στα 99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα

-επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

-αυξήθηκε το επιτόκιο της ρύθμισης των 100 δόσεων

Εκτός, όμως, από τους παραπάνω φόρους έρχονται και οι καινούριοι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου μνημονίου. Στο τραπέζι βρίσκονται οι εξής επιβαρύνσεις:

-αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%

-αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα

-μείωση του αφορολόγητου ορίου

-αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 18.000

-αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ενοικίων

-αύξηση του φόρου στα τσιγάρα

-επιβολή ειδικού τέλους στο κινητό ίντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση

7] “ΡΙΦΙΦΙ” ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η κυβέρνηση ζήτησε και από τη Βουλή να μεταφέρει τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν η τότε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε αρνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο, φέτος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε τη σχετική έγκριση, λέγοντας μάλιστα ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Έτσι, η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των δέκα εκατ. ευρώ.

Κομβικό ρόλο πάντως στην απόφαση των Ομπάμα-Μέρκελ να δώσουν ένα τέλος στην κυβέρνηση Τσίπρα έπαιξαν οι Υποκλοπές. Σύμφωνα με το τελευταίο ανέκδοτο ο Ομπάμα πέταξε ως το Βερολίνο για να πει στην Μέρκελ (από κοντά γιατί φορβάται τους “ελληνικούς” κοριούς) να τελειώνουν με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να παραδειγματιστούν και οι Αγγλοι ψηφοφόροι και να μην κάνουν καμμιά μαλακία στις 23 Ιουνίου.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/apelipen-o-theos-alexion/