Αποκαλύψεις WikiLeaks: Πώς ο αυτοκαταστροφικός κ. Τσίπρας κατόρθωσε να «κάψει» κι αυτό το χαρτί!

wpid-wp-1459774333070.jpeg

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ Τσίπρα – Λαγκάρντ – Ο ένας χαρακτηρίζει τον άλλο «ανόητο» – Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση, με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν την «απομόνωση» και τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα μιας νέας «τραγωδίας».

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ για τις αποκαλύψεις Wikileaks.

Το μέλλον της Ελλάδας προδιαγράφεται ζοφερό, όσο κι αν η ελληνική κυβέρνηση – κατά την προσφιλή τακτική της -, μέσω διαρροών, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Οι εκβιασμοί των δανειστών σε βάρος της χώρας μας και τα ύπουλα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού ήταν γνωστά, εδώ και πολλά χρόνια. Για πρώτη φορά, ωστόσο, μια ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξεις, και μάλιστα απτές, για όσα οι, καθ’ ομολογίαν τους εταίροι της Ελλάδας, προσπαθούν να μας επιβάλλουν και με ποιο τρόπο…

Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι ακόμη και με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ανίκανη και επικίνδυνη να διαχειριστεί την κατάσταση.

Οι διάλογοι Πολ Τόμσεν – Ντέλια Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι προϊόν υποκλοπής. Ουδείς μπορεί να το αρνηθεί. Η ουσία, ωστόσο, έχει να κάνει με το περιέχομενο και, καθώς φαίνεται, ο Τσίπρας δεν μπορεί να την αναδείξει.

Είχε στα χέρια του ένα τεράστιο «όπλο», το οποίο «έκαψε» προτού καν το καταλάβει.

Η επιστολή που έστειλε το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες μετά τη διαρροή της συνομιλίας, το αποδεικνύει περίτρανα. Μόνο… συγνώμη δεν ζήτησε από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ο Έλληνας πρωθυπουργός, επειδή στελέχη του Ταμείου ακούγονται να… παίζουν στα ζάρια τις τύχες του λαού που τον εξέλεξε δις!

«Και κερατάς και δαρμένος» η Ελλάδα!

Αφού, λοιπόν, ο Τσίπρας επέλεξε την άμυνα (!), η Λαγκάρντ πέρασε στην επίθεση: Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και αυστηρό ύφος η Κριστίν Λαγκάρντ, στην απαντητική επιστολή της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Wikileaks για το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου, χαρακτήρισε «ανοησίες» τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου ότι το ΔΝΤ θέλει να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός.

«Οποιαδήποτε θεωρία πως αξιωματούχος του ΔΝΤ θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα πιστωτικό γεγονός σαν τακτική διαπραγμάτευσης, αποτελεί απλά ανοησία», γράφει, χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του Ταμείου.

Παράλληλα, από την επιστολή διαφαίνεται ότι η πολυαναμενόμενη για την κυβέρνηση συμφωνία δεν είναι και τόσο κοντά όσο θέλει να την παρουσιάζει, η ελληνική πλευρά: «Η θέση μου για τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται είναι πως είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από το να έχουμε ένα πρόγραμμα με συνοχή που να μπορώ να παρουσιάσω στο εκτελεστικό μας συμβούλιο», αναφέρει η Λαγκάρντ.

Το χειρότερο; Η επικεφαλής του Ταμείου αφήνει υπονοούμενα ότι σε όσα αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ίσως να εμπλέκονται Έλληνες, καθώς καλεί τον Αλέξη Τσιπρα «οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεών τους», εγείροντας και θέμα ασφάλειας των μελών της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από το Μαξίμου

Ευθείες προσβολές η Λαγκάρντ; Υπονοούμενα το Μαξίμου.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου», προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα ασφάλειας, σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο μάλιστα από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».

image

http://www.newsbomb.gr/