Εβδομάδα των Παθών

wpid-wp-1461871450608.jpeg

image

Πραγματική Εβδομάδα των Παθών αποδεικνύεται η τρέχουσα για τη χώρα μας, αν και στην Ελλάδα όλες οι εβδομάδες είναι εβδομάδες των παθών – και των λαθών που δεν γίνονται ποτέ μαθήματα -, ενώ κάθε μέρα είναι Μεγάλη Παρασκευή, με αποτέλεσμα το Πάσχα να μην έρχεται ποτέ.

Μα τι ωραία που τα λέω! Μπράβο μου!

Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης έχει μείνει για ακόμα μια φορά στη μέση, ενώ είναι ζήτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει να ολοκληρώσει κάτι στη ζωή του, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς μήπως τα παιδιά του είναι από άλλο πατέρα.

Μα πόσο χαμηλά μπορώ να πέσω! Μπράβο μου ξανά!

Τα πράγματα μοιάζουν πολύ δύσκολα, αφού εκκρεμεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος που έπρεπε να είχε κλείσει από το Νοέμβρη, αν και, σύμφωνα με το ημερολόγιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σήμερα είναι 180 Νοεμβρίου, οπότε έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας να ψωλοβαρέσουμε κι άλλο.

Οι δανειστές λένε ότι πάνω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων πλανιέται το φάντασμα της χρεοκοπίας, ενώ τονίζουν ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες 352. Αυτή τη φορά θα χρεοκοπήσουμε σίγουρα.

Εν τω μεταξύ, χρεοκοπημένοι δεν είμαστε από το 2010;

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μόνη, αφού, μπορεί οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου να την έχουν γράψει στην καραπουτσακλάρα τους και να κοιτάνε να σώσουν την κωλάρα τους, αλλά έχει στο πλευρό της τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που σαν Μεσσίας προτίθεται να σταυρωθεί για χάρη της και σαν Φοίνικας να αναστηθεί μέσα από τις στάχτες του. Πω πω ένας φιλέλληνας!

Το ΔΝΤ, εκτός από τα ήδη συμφωνημένα μέτρα – 5,4 δις -, επιμένει για επιπλέον προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δις, ενώ οι υπόλοιποι 3 Θεσμοί εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί. Άντε πάλι με το παιχνίδι του κακού και του καλού μπάτσου!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει την ενεργοποίηση ενός κόφτη δαπανών σε περίπτωση που διαπιστωθούν δημοσιονομικές αποκλίσεις από τον αστρονομικό στόχο του 1,5% και 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 και το 2018 αντίστοιχα αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για τους δανειστές.

Δηλαδή, αν δεν πετύχουμε αυτούς τους στόχους – που σιγά μην τους πετύχουμε – θα εφαρμόζονται αυτομάτως προαποφασισμένες περικοπές δαπανών, οι οποίες δεν θα περνάνε από τη Βουλή κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού ή είσαι κανονικό προτεκτοράτο ή δεν είσαι.

Είναι λίγο μαλακία να μιλάς για Γ” Ελληνική Δημοκρατία σε μια χώρα που τα πάντα έρχονται έτοιμα απέξω και το Σύνταγμα έχει γίνει κονφετί. Υψώστε στην Ακρόπολη τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τελειώνουμε.

Το Bloomberg υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση ή θα τρώει τα σωθικά της από τα ταμεία και τελικά θα υπογράψει μέχρι και τα κωλόχαρτα των Βρυξελλών ή θα πάει σε εκλογές που θα καταλήξουν στο σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης η οποία θα υπογράψει και τις χέστρες ή ο Τσίπρας θα μας πετάξει στη μάπα ακόμα ένα δημοψήφισμα για να γελάσει κι ο κάθε πικραμένος.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα καθόμαστε στο μπαλκόνι μας τρώγοντας ανέμελοι πατατάκια ενώ θα βλέπουμε τα πυρηνικά να πέφτουν.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

(Ανήθικο δίδαγμα: Τέτοιες μέρες ήταν όταν πριν από 1983 χρόνια ένας κουκουλοφόρος μαλλιάς από ένα προτεκτοράτο της τότε εποχής όρθωσε το ανάστημά του στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εντάξει, ψιλοαρλούμπες έλεγε και τελικά σταυρώθηκε – αυτό ήταν το Plan B – αλλά τη δουλειά του την έκανε. Ο δικός μας ο πάλαι ποτέ Μεσσίας ούτε Plan A δεν έχει. Το αισιόδοξο βέβαια είναι ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν πανίσχυρη και διήρκησε καμιά 300αριά χρόνια ακόμα ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βαρέσει κανόνι και δεν θα προλάβει να κλείσει ούτε τα 30.)

image

http://thethreemooges.blogspot.com/2016/04/passion-week.html