Επιμένει ο Μάρδας στους πρόσφυγες-επενδυτές: Εχουμε πληροφορίες, υπάρχουν πλούσιοι ανάμεσά τους

wpid-wp-1459666500360.jpeg

Παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, ο Δημήτρης Μάρδας υπεραμύνθηκε της πρότασης για την οποία μίλησε τις προηγούμενες ημέρες, για επενδύσεις από πρόσφυγες.

Η σχετική πρόταση, όπως είπε στο Mega, έχει δοθεί στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τη μελετούν. «Επιμένουμε γιατί η γνώση μας από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ με ένα σύνολο πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει», εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα, παρέπεμψε σε δημοσίευμα εφημερίδας στις 25 Μαρτίου που «αναφερόταν σε έναν τέτοιο συγκεκριμένο κόσμο ο οποίος ασχολείται με τα θέματα της ναυτιλίας και εξέφρασαν ενδιαφέρον αγοράς πλοίων ή οτιδήποτε άλλων έχει σχέση με τη ναυσιπλοΐα». Σε σχετική ερώτηση πάντως διευκρίνισε ότι η πληροφόρηση, στην οποία αναφέρθηκε, δεν προέρχεται από τον Τύπο, αλλά από έρευνα που έχει γίνει και έχει σχέση με τη διεθνή πρακτική.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι δεν έκανε λόγο για πλούσιους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τον Πειραιά, αλλά, πρόσθεσε, «υπάρχουν πλούσιοι πρόσφυγες στο σύνολο των Σύρων που έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες».

Σε ό,τι αφορά την κριτική, την διαχώρισε σε αυτήν που έγινε από κυβερνητικά στελέχη και «συμπληρώνει, επεκτείνει και τονίζει κάποια θέματα που έχουν σχέση με την εισήγηση» και σε αυτήν που γίνεται από την αντιπολίτευση «αγνοώντας πλήρως τη διεθνή εμπειρία και γνώση».

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το χρέος, εκτίμησε ότι «μπορεί να ολοκληρωθεί και σε επίπεδο Ευρώπης, μιας που αυτός ο φορέας ο οποίος ασχολείται με το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η Ευρώπη και το ΔΝΤ σχεδόν έχει φύγει». «Το ξοφλάμε, τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την άποψη που εξέφρασε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο ESM αυτός και μόνο θα έπρεπε να βρίσκεται στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Δημήτρης Μάρδας υποστήριξε ότι «τα της  Ευρώπης έπρεπε να τα χειρίζεται η Ευρώπη».

image

http://www.iefimerida.gr/news/260013/epimenei-o-mardas-stoys-prosfyges-ependytes-ehoyme-plirofories-yparhoyn-ploysioi-anamesa