Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

wpid-wp-1461823447439.jpeg

H κυβέρνηση ταπεινωμένη, χωρίς συμμάχους και με την πλάτη στον τοίχο, ετοιμάζεται να δεχθεί το πιο βίαιο μνημόνιο στην 6ετή μνημονιακή ιστορία.

Η απόρριψη του αιτήματος Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής ήταν ένα απαξιωτικό χαστούκι των εταίρων στην ελληνική κυβέρνηση.

Και να που τώρα ξεσπάει η οργή για τις Υποκλοπές και την διαρροή στα Wikileaks. Tόμσεν, Σόιμπλε, Λαγκάρντ τεμαχίζουν τον Τσίπρα με την φίλη Μέρκελ εξαφανισμένη από το κάδρο (αλλά και τα τηλεφωνήματα του Ελληνα φίλου).

Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα.

Η απόλυτη καταιγίδα των 9 δις ευρώ έρχεται να ξεσπάσει σε μια κοινωνία ψυχολογικό ράκος. Η έκτακτη εμφάνιση της Γεροβασίλη δείχνει την αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου. Η Γεροβασίλη με τις συνεντεύξεις της το μόνο που κάνει είναι να δίνει υλικό στην ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για μια κυβέρνηση που είχε ξεκινήσει με τόσες υποσχέσεις και στο δρόμο ξεφόρτωνε συντρόφους, οράματα, ιδεολογίες, επαναστατικά κηρύγματα. Τώρα η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς λέει πρόθυμα ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της λαικής οργής.

Μετά την επικοινωνία του Προέδρου του Συμβουλίου Ν. Τούσκ με τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός  ζήτησε να συγκληθεί έκτακτη ευρωσύνοδος για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τουσκ απάντησε αρνητικά λέγοντας «είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να κάνουν οι υπουργοί οικονομικών».

Έτσι απέρριψε το αίτημα για έκτακτη Σύνοδο που του έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην ανάγκη για νέο Eurogroup, το οποίο είπε ότι θα πρέπει να γίνει «όχι στο τόσο μακρινό χρονικό διάστημα» προσδιορίζοντας το χρονικά σε μερικές ημέρες και όχι σε μερικές εβδομάδες.

Συγχρόνως είπε ότι «πρέπει να αποφευχθεί νέα κατάσταση αβεβαιότητας για την Ελλάδα».

Άλλωστε για να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής των κρατών μελών του ευρώ πρέπει να έχει προηγηθεί Eurogroup.

image