Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ «ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

wpid-wp-1460054252398.jpeg

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εκφράζοντα σχετικά με την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την κωδική ονομασία «The Panama Papers», όπου η Wikileaks έδωσε ένα «θησαυρό» (;) από 11,5 εκατομμύρια εσωτερικά έγγραφά της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά «Mossack Fonseca».

Οι «σκιές» είναι πολλές, καθώς αφενός από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» του συγκεκριμένου σκανδάλου φαίνεται να απουσιάζουν παντελώς «μεγαλόσχημα» ονόματα του Δυτικού κόσμου και αφετέρου, όπως φαίνεται, υπάρχει ‘ενα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αποδομηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Σε πολλά site στον κόσμο και σε συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε τηλεοπτικά πάνελ, όλο και περισσότεροι εκφράζουν τον εξής προβληματισμό: Πώς είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς να απουσιάζουν γνωστές οικογένειες που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία;

Επικριτές των «Panama Papers» δεν σταματούν εκεί και επιμένουν ότι η εσκεμμένη απόκρυψη βασικών λεπτομερειών για τη δράση Αμερικανών πολυεκατομμυριούχων είναι πολύ πιο «αμαρτωλή».

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ);

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CPI, ως βασικοί υποστηρικτές εμφανίζονται:

– το Rockefeller Family Fund
– το Open Society Foundation
– το Ίδρυμα Ford
– το Carnegie Endowment
– το Ίδρυμα W. K. Kellogg

Το γνωστό αμερικανικό site veteranstoday.com θέτει το εξής ερώτημα: «τι δουλειά έχει η αμερικανική αφρόκρεμα πανίσχυρων οικογενειών και τραπεζιτών να χρηματοδοτούν έναν οργανισμό δημοσιογράφων που διαθέτουν παλιά έγγραφα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς εκβιασμό κυβερνήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών»;

Με λίγα λόγια, η όλη υπόθεση »βρωμάει» πολύ, καθώς ο σκοπός των εν λόγω εγγράφων είναι να χτυπηθούν πολιτικά πρόσωπα που χαλάνε την σούπα της Νέας Τάξης.

Στο υποτιθέμενο αυτό μέγα-σκάνδαλο επιχειρείται να εμπλακούν οι Β.Πούτιν, Ξι Ζιπίνγκ και Άσαντ για προφανείς λόγους, καθώς αντιστέκονται στα σχέδια των ΗΠΑ αλλά και ο Κάμερον. Ο τελευταίος είναι έτοιμος να βγάλει την χώρα του από την ΕΕ ενώ πριν λίγες ημέρες έκανε δηλώσεις που μάλλον ενόχλησαν τους παγκοσμιοποιητές.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Είναι σαφές ότι τα νεοταξικά κέντρα εξουσίας επιθυμούσαν να βγάλουν τα panama papers με σκοπό να χτυπήσουν τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι φωτογραφίες του προέδρου Πούτιν βρίσκονται στις πρώτες σελίδες όλων των ξένων δημοσιευμάτων παρά το γεγονός ότι στα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα που δημοσιεύονται, το όνομα του Πούτιν δεν έχει αναφέρθεί καμία φορά !

Βέβαια μετά από αρκετές ώρες, οι εικόνες του Πούτιν απομακρύνθηκαν από τα πρωτοσέλιδα των κορυφαίων εκδόσεων στο διαδίκτυο, όπως η Guardian και ο Independent, ύστερα από τη θύελλα κριτικής που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο στόχος προφανής και γκαιμπελικός των Δυτικών ΜΜΕ: »Λέγε, λέγε και στο τέλος κάτι θα μείνει».

Η εκστρατεία σπίλωσης εναντίον του Πούτιν έρχεται μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπου είπε ξεκάθαρα πως τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης προορίζουν να ξεκινήσουν νέες συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ρώσου προέδρου.

«Βασικός στόχος» της υπόθεσης Panama Papers είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας παράλληλα πως οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), αποτελεί προϊόν «πλαστών στοιχείων» που στόχο έχουν «να αποσταθεροποιήσουν» τη Ρωσία.

«Ο Πούτιν, η Ρωσία, η χώρα μας, η σταθερότητά μας, οι προσεχείς εκλογές είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος είναι η αποσταθεροποίηση» της χώρας, είπε ο Βλάντιμιρ Πέσκοφ εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει «τίποτε συγκεκριμένο ή καινούργιο» ως προς τον πρόεδρο της Ρωσίας στην έρευνα αυτή η οποία, κατά τη γνώμη του, πραγματοποιήθηκε από «πρώην πράκτορες της CIA ή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

«Την ξέρουμε καλά αυτήν την αυτοαποκαλούμενη δημοσιογραφική κοινότητα. Υπάρχουν πολλοί στους κόλπους της για τους οποίους η δημοσιογραφία δεν είναι η κύρια δραστηριότητα. Πολλοί είναι πρώην υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών», συμπληρώνει στις δηλώσεις του.

Πριν από έξι περίπου χρόνια, το όνομα του Βλάντιμιρ Πούτιν είχε έρθει και πάλι στην επιφάνεια αφού υπήρχαν υποψίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος και ο περίγυρος του διαθέτουν αμύθητα ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, έπειτα από τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks όταν το 2010 διέρρευσε ο τεράστιος όγκος των αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων.

Σοβαρή σημείωση, το εισόδημα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανοικτό για το κοινό. Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύονται από το Κρεμλίνο, τον Απρίλιο του 2015, το ετήσιο εισόδημα του Πούτιν το 2014 ανήλθε σε 7.654.042 ρούβλια (περίπου $ 150.000).

Σύγκριση: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει εισόδημα $ 400.000 το χρόνο, ενώ ο μισθός της της Άνγκελα Μέρκελ είναι περίπου $ 230.000.

Οι ΗΠΑ και οι Νεοταξίτες λοιπόν θέλουν πάση θυσία να κόψουν μέρος της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν καθώς στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου το κόμμα του αναμένεται να κάνει περίπατο.

Εν κατακλείδι, το φιλτράρισμα των πληροφοριών της Mossack Fonseca γίνεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που ακολουθούν την ατζέντα των δυτικών κυβερνήσεων. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις συνεργασίες της Mossack Fonseca με μεγάλες δυτικές εταιρείες ή δισεκατομμυριούχους της Δύσης – τους κύριους πελάτες της. Και ο Guardian σπεύδει να διαβεβαιώσει πως «μεγάλο μέρος από το υλικό που διέρρευσε θα παραμείνει ιδιωτικό». Για ποιον λόγο;

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/mOCF7VK66m8/blog-post_477.html