Κάντε κλικ στον έρωτα…Και Αφήστε τον πόλεμο

wpid-wp-1459851609496.jpeg

image

ΤΑ παλιά, τα καλά τα χρόνια, τότε που οι τσέπες μας ήταν γεμάτες λεφτά και οικονομάγανε όλοι από εκατό μεριές – από τη μετανάστευση, από τη ναυτιλία, από τις επιδοτήσεις και από τα χωράφια που πουλάγαμε και αγοράζαμε… θυρωρεία και ζούσαν στα υπόγεια οι νεοφερμένοι από την επαρχία, στην Αθήνα, δέκα μέτρα κάτω από τη γη, η οικονομία της χώρας ανθούσε και οι Έλληνες περνούσαν καλύτερα από τους περισσότερους Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ που οι μισοί Έλληνες με μια βαλίτσα στο χέρι έκαναν τον… ΕΜΠΟΡΑ και πούλαγαν στους άλλους μισούς από ασφάλειες, μέχρι καλτσοδέτες και κάλτσες!..

ΕΝΑΣ μάλιστα από τους περιφερόμενους «ασφαλιστές», με σηκωμένους τους γιακάδες της καμπαρτίνας του και με ρεπούμπλικα – αυτός ο πονηρός Ληξουριώτης – ΄κονόμαγε χρήματα γιατί γύριζε στα γραφεία και στους δρόμους για να βγάλει το μεροκάματο κρατώντας μια μεγάλη μαύρη αστραφτερή τσάντα που με τεράστια «χρυσά γράμματα» έγραφε πάνω «ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ»(!) και όλοι οι περίεργοι τρέχανε και του μιλούσαν… Και εκεί στο «μιλητό» και στην πλάκα τους έβαζε και υπέγραφαν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής και τους άρπαζε τα λεφτά και έβγαζε έτσι άνετα το μεροκάματο …

ΑΥΤΟΣ μάλιστα ο πανέξυπνος… ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΗΣ κάποτε έγινε και… ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ υπουργού (!). Απέκτησε γραφείο στο υπουργείο Συντονισμού, έβγαλε κάρτες με το όνομά του και το αξίωμα που έφερε και τα βόλεψε μια χαρά!..

ΓΙΑ την ιστορία αναφέρουμε, ότι όπως μας το είχε πει ο ίδιος, εκεί γύρω στα 1950, είχε «παραλάβει» από το καράβι ένα νεαρό πολιτικό, που έφθασε στον Πειραιά, φορώντας μια… ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΧΛΑΙΝΗ Γερμανού, γιατί δεν είχε σακάκι να φορέσει. Αυτό το «παιδί», τελικά έγινε και μεγάλος και τρανός πολιτικός και τα ΄κονόμησε.

ΠΑΜΕ να γυρίσουμε στο θέμα μας, γιατί πάλι… λογοδιάρροια μας έπιασε, αλλά κάτι τέτοιες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ιστορίες πρέπει να μένουν στην ιστορία…

ΤΟΤΕ λοιπόν που το χρήμα έρεε από τα μπατζάκια μας, προφανώς για να «σπάμε πλάκα» και να κάνουμε και λίγη φασαρία, το είχαμε ρίξει όλοι στις πορείες και στις διαδηλώσεις. Διαδηλώσεις εναντίον της Φρειδερίκης, διαδηλώσεις για την Βόρειο Ήπειρο, διαδηλώσεις για να φύγουν οι βάσεις, διαδηλώσεις για να παραιτηθεί ο Ιάκωβος, που τον είχαν κάνει τότε αρχιεπίσκοπο και αντί για αγόρι ήταν… κορίτσι!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ γιατί ακρίβυνε το ψωμί 5 δεκάρες, ή πήγαινε μια δεκάρα παραπάνω το τηλέφωνο, το οποίο κάποτε εδώ και λίγα χρόνια, τότε που πρωτοήρθαν τα κινητά το κάθε τηλεφώνημα κόστιζε 100 δραχμές, αλλά κανένας ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε!

ΑΝ οι Έλληνες δούλευαν τις ώρες που έκαναν πορείες ή πήγαιναν στις διαδηλώσεις θα είχαμε φτιάξει άλλα τόσα σπίτια…

ΜΕ την παραμικρή αφορμή, δώστου και μια συγκέντρωση. Θυμόμαστε την εποχή που ο Μητσοτάκης δίκαζε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα και τον Τσοβόλα. Κάθε μεσημέρι, σχεδόν… αλλόφρων ο κόσμος έτρεχε στους δρόμους, να προλάβει να πάει σπίτι του, για να δει το «ΛΟΓΟ» που έβγαζε κάθε μέρα στις τρεις το μεσημέρι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, στο Κανάλι 29, έχοντας δίπλα του την Αγάπη… Και μετά γύρω στις έξι ο κόσμος έφευγε από τα σπίτια του και κατέβαινε στο Σύνταγμα για να ρίξει και μια διαδήλωση …

ΤΟΤΕ, περνούσαμε καλά και δεν μας έλειπε τίποτε! Το μόνο μας άγχος ήταν μόνο μήπως τα παιδιά μας μπουν στην παραγωγή και ο πρώτος τους μισθός θα ήταν μόνο 700 ευρώ!.. Ο κόσμος στεναχωριόταν για τη γενιά των ΕΦΤΑΚΟΣΙΩΝ ευρώ που έλεγαν, γιατί τότε προφανώς όλοι οι γονείς ήθελαν πρώτο μισθό για τους κανακάρηδές τους από 1.000 με 1.200 ευρώ!.. Πού να ήξεραν οι δυστυχείς ότι ύστερα από λίγα χρόνια, τα εφτακόσια ευρώ θα ήταν άπιαστο όνειρο για όλους τους Έλληνες και ότι με την πετσοκομμένη σύνταξη των 700 ευρώ του πατέρα ή του παππού θα ζούσε ΟΛΗ η οικογένεια…

ΟΛΟΙ το είχαμε ρίξει στις πορείες και τις απεργίες με αποτέλεσμα ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΟΥΜΕ την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που ήρθε…

ΣΤΟ Θεό σας, για πείτε μας υπήρξε αντίδραση στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν εδώ και έξι χρόνια οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Εμείς πιστεύουμε ΚΑΜΙΑ. Ο κόσμος με ανοικτό το στόμα άκουγε τους ξένους να του απαριθμούν κάθε μέρα άγριες φορολογίες, μείωση μισθών και συντάξεων, έβλεπε την ανεργία να καλύπτει όλη τη χώρα, τα μισά μαγαζιά είναι κλεισμένα η αγορά έχει διαλυθεί και ο κόσμος ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ. Είναι όλοι καθισμένοι στους καναπέδες τους και περιμένουν τη βοήθεια εξ΄ ουρανού!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ προχθές από την υποκλαπείσα συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου ότι το ΔΝΤ, δηλαδή οι Αμερικανοί, ήταν ΕΤΟΙΜΟΙ να ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ τη χώρα μας, για να μας εκβιάσουν να πάρουμε και άλλα πιο σκληρά μέτρα.

ΚΑΙ αυτή η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ πέρασε απαρατήρητη από τον κόσμο.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αντέδρασε! Πού είναι αυτοί οι… απατεώνες μεγαλοσυνδικαλιστές που τόσα χρόνια έτρωγαν σίδερα; Πού είναι οι δικαστές, οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι στρατιωτικοί;

ΟΥΤΕ ένας δεν βρίσκεται ρε παιδιά για να βγάλει μια φωνή;

image

http://www.kontranews.gr/arthrographoi/197778-poy-einai-ta-theria