Κλούβες και ΜΑΤ στο Hilton μετά από αίτημα της Λαγκάρντ για ασφάλεια της ομάδας του ΔΝΤ

wpid-wp-1459782599282.jpeg

Όλους τους προηγουμένους μήνες που το οικονομικό επιτελείο διαπραγματευόταν με τους επικεφαλής των δανειστών στο ξενοδοχείο Hilton, τα μέτρα της αστυνομίας ήταν σημαντικά. Σήμερα όμως η συγκέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τοHilton στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού περιμετρικά του ξενοδοχείου έχουν αναπτυχθεί δέκα κλούβες με ΜΑΤ που έχουν καταλάβει τη απόσταση από την οδό Βεντήρη μέχρι τη Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, επιστολή με την οποία η Κριστίν Λαγκάρντ ζητά από τον Ελληνα πρωθυπουργό μέτρα για την ομάδα των τεχνοκρατών του Ταμείου. «Για να μπορούν να εργαστούν, μετά από την πρόσκλησή σας, είναι κρίσιμο οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεών τους, καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η προσωπική τους ασφάλεια» επισημαίνει η κυρία Λαγκάρντ. 

Βεβαίως, εκτός από την αποστροφή της κυρίας Λαγκάρντ που ζήτησε μέτρα για την ασφάλεια της ομάδας της Ντέλια Βελκουλέσκου, για τις 17:00 έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Hilton, οπότε η ενισχυμένη αστυνομική δύναμη στο χώρο του ξενοδοχείου συνδέεται προφανώς και με την συγκέντρωση αυτή.

Με μικρή καθυστέρηση αναμένεται η έναρξη των διαπραγματεύσεων

Η επανάληψη των συνομιλιών του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε προγραμματιστεί για τις 16:00 όμως δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τις 16:30. Ο κ.Τσακαλώτος έφτασε στο κεντρικό ξενοδοχείο περίπου 15 λεπτά πριν τις τέσσερις το απόγευμα όπου και τον συνάντησε ο Ράσμους Ρέφερ, επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ωστόσο, μέχρι τις 16:30 ούτε ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν ούτε και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ είχαν μεταβεί στο χώρο των συνομιλιών, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες.

image

http://www.pronews.gr/