Μάζεψαν και τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής

wpid-wp-1461594345619.jpeg

Σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όπου μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, θυμίζοντας έντονα ημέρες του 2015, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, στη σκιά των δηλώσεων Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».

Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η κυβέρνηση ζήτησε και από τη Βουλή να μεταφέρει τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν η τότε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε αρνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο, φέτος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε τη σχετική έγκριση, λέγοντας μάλιστα ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Έτσι, η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των δέκα εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, και όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να αποφασίσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.

Συμπληρώνοντας, μάλιστα, το «παζλ» η κυβέρνηση ζήτησε τα ταμειακά διαθέσιμα και του ΟΑΕΔ – κατά πληροφορίες από τους εργαζομένους στον Οργανισμό μεταφέρθηκαν 100 εκατ. ευρώ σε απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς – την ώρα που ο περασμένος Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων επτά ετών με 1.072.2016 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του οργανισμού.

image

http://www.pronews.gr