Μια ακόμη παπατζίδικη συμφωνία διάσωσης του εγχώριου πελατειακού παρακράτους

wpid-wp-1460035694117.jpeg

Mετά την παπατζίδικη συμφωνία που ετοιμάζουν οι αναξιόπιστοι εταίροι με την κυβέρνηση Τσίπρα βγαίνει αληθινός ο Γιάνης Βαρουφάκης (o οποίος θα δει την δημοφιλία του να εκτοξεύεται) για όλα όσα υποστηρίζει σχετικά με τους δανειστές. Μετά από 6 χρόνια μακελειού μισθών και συντάξεων και με το 40% των επιχειρήσεων να ετοιμάζεται να μεταφέρει την έδρα εκτός Ελλάδας, οι παπατζήδες Ευρωπαίοι και οι εξίσου παπατζήδες του ΔΝΤ ετοιμάζονται για μια ακόμη φορομπηχτική συμφωνία σε μια προσπάθεια να διασωθούν οι καριέρες της Μέρκελ και της Λαγκάρντ.

image

Πρόκειται για την απόλυτη κτηνωδία της σύγχρονης Ευρώπης τα όργανα της οποία τάσσονται στο τέλος της μέρας υπέρ του παρακρατικού πελατειακού κράτους της Ελλάδας που αντιπροσωπεύουν επάξια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα ενός διεφθαρμένου κράτους που εξακολουθούν να κρατάνε στην εντατική οι ευρωπαίοι και κυρίως η Μέρκελ.

image

«Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στους ανίδεους κυβερνήτες της»: Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη στο περιοδικό της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, το πρωτοσέλιδο της οποίας κοσμεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών με το ερώτημα: «Έλληνας ήρωας»;

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας μιλά για μία ακόμα φορά για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, για την είσοδό του στην πολιτική, για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

«Οι πρώτοι μήνες (σ.σ. με τον Αλέξη Τσίπρα) ήταν μήνες απόλυτης χαράς γιατί ο Αλέξης και εγώ ήμασταν ενωμένοι. Βρισκόμασταν από την πλευρά των αγγέλων και ένιωθα ότι αυτο που κάναμε το κάναμε μαζί. Όταν όμως ένοιωσα ότι η Τρόικα είχε σπρώξει ένα τοίχος ανάμεσά μας, αυτή η χαρά μετατράπηκε σε τρόμο. Και παρέμεινα όσο περισσότερο μπορούσα μόνο από την αίσθηση του καθήκοντος προς τον πρωθυπουργό γιατί ένοιωσα ότι ακόμα και αν έκανε συμβιβασμούς που θα οδηγούσαν στην παράδοση, θα ερχόταν μια στιγμή που θα ένοιωθε τόσο ταπεινωμένος ώστε θα ερχόταν σε μένα για λύσεις. Αλλά αυτό δεν συνέβη» δηλωνει ο πρωην υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην πρώτη «συνάντησή» του με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 όταν όπως λέει «ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα της τάξης του 4% και είχε γραμμή παρόμοια με αυτή του Brexit. Τότε τους είχα προειδοποιήσει κατά αυτού του θέματος και τους άλλαξα την άποψη». Το 2012 όταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές με μια υπόσχεση να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος ο Τσίπρας τον πλησίασε και του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα απο την Αμερική όπου βρισκόταν (σ.σ. ο Βαρουφάκης) ώστε να γίνει μέλος της κυβέρνησής του, προσθέτει η εφημερίδα.

Απαντώντας στο γιατί αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση ο κ. Βαρουφάκης λέει: «Ποτέ δεν σκόπευα να γίνω πολιτικός. Ρωτήστε τη σύζυγό μου γι’ αυτό. Υπάρχει όμως ένα ηθικό καθήκον που έχει ο καθένας. Όταν συνεχώς λες “δεν πρέπει να κάνουμε αυτό αλλά εκείνο” και κάποιος σου πει “ωραία έλα να κάνεις αυτό που προτείνεις” τότε τι απαντάς;»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ότι η μοίρα της Ελλάδας ήταν προδιαγεγραμμένη και επηρεάζεται από τη μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και οι Βαλτικές χώρες επέβαλαν τα δικά τους προγράμματα λιτότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο λέει ότι «η άποψη του για την Ελλάδα είναι ότι πρόκειται για παράπλευρη απώλεια». «Τον ενδιαφέρει η Γαλλία και η διαδικασία με την τρόικα εδώ στην Ελλάδα είναι ένας τρόπος να κρατά υπό έλεγχο το Παρίσι» συμπληρώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επανέρχεται μάλιστα στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στην οποία όπως λέει του είπε «το προηγούμενο πρόγραμμα έχει αποτύχει οποτε ας βρούμε έναν τρόπο ισορροπίας ώστε να σταματήσει η Ελλάδα να είναι βάρος για όλους τους άλλους». «Πίστευα ότι θα πάει καλά αλλά ο Σόιμπλε με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Σήκωσε το χέρι του και μου είπε “Οι εκλογές δεν μπορεί να επιτραπεί να αλλάξουν το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας”. Και η απάντηση μου ήταν ότι αυτή η άποψη είναι δώρο για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας που πιστεύει ακριβώς το ίδιο».

Όσο για την Ελλάδα ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι τώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν ποτέ. Η αύξηση στο ΦΠΑ και τον φόρο στις επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει ασφυξία στις μικρές επιχειρήσεις και ένα κύμα αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία όπου ο φόρος είναι 10%, υποστηρίζει ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Για την Ευρωζώνη τέλος υποστηρίζει ότι βρίσκεται στην εποχή του 1930 και βαδίζει προς τη διάλυσή της. «Φοβάμαι ότι δεν μπορεί να σωθεί αλλά την ίδια ώρα θα ήμουν καταραμένος αν απλά καθόμουν για να βλέπω αυτό να συμβεί» καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/mia-akomi-papatzidiki-symfonia-diasosis-tou-egchoriou-pelatiakou-parakratous/