ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ: Συνάντηση εξπρές Τσακαλώτου – Βελκουλέσκου – Καμία αναφορά στις διαρροές WikiLeaks

wpid-wp-1459793421038.jpeg

Συνάντηση μιας ώρας και στην «σκιά» των αποκαλύψεων του Wikileaks είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης με τους εκπροσώπους των δανειστών και την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου στο Χίλτον.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση-εξπρές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στις διαρροές του Wikileaks. Όπως τόνισε, «είχαμε μια εισαγωγική συνάντηση με τους θεσμούς, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη εβδομάδα, έως την άλλη Δευτέρα, αλλά και τον οδικό χάρτη μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου».

Την Τρίτη, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πιθανότατα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, ύψους 1,8-2 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος που προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο και να καλυφθεί και η υστέρηση εσόδων που προβλέπει το ΔΝΤ.

Ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει αύριο και συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι προβληματισμένος που οι Ευρωπαίοι συντάσσονται με το ΔΝΤ.

Από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου γίνονται οι συζητήσεις απουσίαζε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για συνέδριο που συνδιοργανώνουν το ελληνικό και γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

image

http://www.crashonline.gr/