Νέο κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ του Καραμανλή και του Αβέρωφ»

wpid-wp-1460124244349.jpeg

Εθνική ενότητα το όνομα του νέου σχηματισμού που ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα. Tι είπε ο Καρατζαφέρης για Βορίδη και Άδωνι

«Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ του Καραμανλή και του Αβέρωφ» τόνισαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος κατά την επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος το όνομα του οποίου θα είναι τελικά «Εθνική Ενότητα» και θα έχει τον πυρσό στο έμβλημά του.
Πρόεδρος του νέου πολιτικού σχηματισμού θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ρόλο του γενικού γραμματέα θα αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος. «Είναι μια νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης περιγράφοντας το νεοϊδρυθέν κόμμα ως ευρωσκεπτικιστικό και αντιμνημονιακό καθώς όπως ανέφερε «το 90% των σημερινών βουλευτών είναι μνημονιακοί». Κατά την επιθυμία του κ. Καρατζαφέρη δεν χρειάζεται να γίνει συζήτηση για Grexit όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ζει η χώρα με το φόβο της αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ και ως εκ τούτου θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με προσωπικότητες και σχηματισμούς του ευρύτερου δεξιού χώρου, όπως με τους Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου, ενώ δεν θα εξαιρεθούν ούτε πρώην βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης και τον Αργύρης Ντινόπουλος, καθώς επίσης και διαγραμμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που είχε προσχωρήσει στον ΛΑ.Ο.Σ.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας εκτίμησε πως ανάμεσα στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και η απόδραση, αλλά δεν μπόρεσε να προβλέψει, αν έχει τα αποθέματα να το κάνει. «Βλέπω μια δυναμική πρωτόγνωρη για το κόμμα, έναν ούριο άνεμο», προσέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

Από τη Συγγρού υποβαθμίζουν τις ανακοινώσεις για την ίδρυση του νέου κόμματος από τους Γιώργο Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκο με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να σχολιάζει ότι πρόκειται για «απόπειρα να βρουν πολιτική έκφραση προσωπικές φιλοδοξίες που δεν αφορούν τη ΝΔ».

image