ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ… ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

wpid-wp-1459749217256.jpeg

Ξεκίνησαν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία – Ένταση σε hot spot και κέντρα φιλοξενίας

Πρεμιέρα για την εφαρμογή της συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία – Εκρηκτικό το κλίμα μεταξύ των προσφύγων

Ήδη τα ξημερώματα της Δευτέρας οδηγήθηκαν στα πρώτα σκάφη προς την Τουρκία οι προς επαναπροώθηση πρόσφυγες και μετανάστες από τα ελληνικά νησιά την ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό. Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία οι διαδικασίες, για το φόβο αντιδράσεων, ενώ η αβεβαιότητα για την ετοιμότητα και στην τουρκική πλευρά παραμένει -όπως και οι επιφυλάξεις διεθνών οργανώσεων για τη συμφωνία εν γένει.

Η πρώτη ομάδα, 135 ατόμων σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Associated Press στη Λέσβο, απέπλευσε με τη συνοδεία μελών της Frontex από το νησί για τα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται από την πλευρά του το Reuters, η αναχώρηση έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η έναρξη της διαδικασίας των επαναπροωθήσεων έχει δημιουργήσει ένταση σε hot spot, κέντρα φιλοξενίας και καταυλισμούς.

Το κλίμα είναι εκρηκτικό, καθώς οι πρόσφυγες που κρατούνται στα hot spot των νησιών δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ εκείνοι που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα θεωρούν ότι κινδυνεύουν με απέλαση εάν βρεθούν σε κέντρο φιλοξενίας κι έτσι αρνούνται να εγκαταλείψουν τους καταυλισμούς της Ειδομένης και του Πειραιά.

image

http://hellasforce.com/2016/04/04/