Ούτε ο Πιαλέ Πασάς δεν έριξε τόσο άγριο ξύλο στους κατοίκους της Χίου όσο τα ΜΑΤ

wpid-wp-1459746894470.jpeg

Ανηλέητο ξύλο μιας διμοιρίας ΜΑΤ στους κατοίκους των Ταμπάκικων της Χίου λίγο μετά τις 21:30 της Κυριακής. Το ξύλο ήταν τόσο άγριο που ούτε επί Τουρκοκρατίας του Πιαλέ Πασά δεν έπεσε τόσο ξύλο στους κατοίκους.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, στέλνοντας μάλιστα τρεις από αυτούς στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

50 μετανάστες παραμένουν φρουρούμενοι στο κτίριο των Ταμπάκικων, ενώ παραμένει άγνωστο το πώς τελικά θα επιτευχθεί η μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου και από κει στο Δικελί της Τουρκίας.

Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα από την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πολίτη της Χίου, οι δημοσιογράφοι τυ οποίου κάνουν εξαιρετική δουλειά.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/oute-o-piale-pasas-den-errixe-toso-agrio-xylo-stous-katikous-tis-chiou/