Παραδοχή Υποκλοπών από Βαρουφάκη; Πήγαινε “παγιδευμένος” στα Eurogroup;

wpid-wp-1460120937996.jpeg

Με ένα απόσπασπα από συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο The Press Project [τους έχω ακούσει (τους δανειστές) να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε] Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 13 Ιουλίου του 2015 είχε πει ότι αυτός και κάποιοι που δεν κατονόμασε άκουγαν τους δανειστές, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν!
– Τι εννοούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης;
– Πώς άκουγε τους δανειστές εν αγνοιά τους;
– Ποιες είναι οι συνομιλίες που ο ίδιος έχει ακούσει;
– Ποιοι ήταν οι άλλοι που άκουγαν μαζί του;
– Υπό ποιες συνθήκες γινόταν αυτή η διαδικασία;
– Γιατί οι Τροϊκανοί δεν ήξεραν ότι τους άκουγαν;

Τότε, η μυστηριώδης αυτή φράση είχε περάσει απαρατήρητη. Τότε, όλοι κρέμονταν από τα χείλη του για να καταλάβουν τι είχε συμβεί στη χώρα, τι σήμαινε το δημοψήφισμα και πώς οδηγηθήκαμε στα capital controls και τη χαώδη κατάσταση του καλοκαιριού.

Τώρα όμως η επίμαχη αναφορά του πρώην υπουργού έρχεται στο προσκήνιο, σε μία φάση που η κυβέρνηση εγκαλείται από κάποιους ότι υπέκλεψε τη συνομιλία Βελκουλέσκου-Τόμσεν.

Ο κ. Βαρουφάκης εκείνο το βράδυ της 13ης Ιουλίου άρχισε να εξηγεί στη συνέντευξή του αναφορικά με το δημοψήφισμα: «Ένα δημοψήφισμα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο. Δεν είναι μία έκθεση ιδεών που καλείται να συγγράψει ο λαός με ένα ναι ή ένα όχι. Για αυτό δεν κάναμε το δημοψήφισμα τόσο καιρό. Περιμέναμε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κείμενο – πρόταση από τους Θεσμούς στο Eurogroup να το θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια όμως λέει: «Και ξέρετε, μεταξύ τους, οι Τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μη τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Με αφορμή την πρόσφατη υποκλοπή της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν, εύλογα κάποιος επιστρέφει σε εκείνα τα λόγια του άλλοτε επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας (και του ανθρώπου που έχει παραδεχτεί ότι κατέγραφε τους συναδέλφους του στα Eurogroup) και αναρωτιέται:

– Τι εννοούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης;
– Πώς άκουγε τους δανειστές εν αγνοιά τους;
– Ποιες είναι οι συνομιλίες που ο ίδιος έχει ακούσει;
– Ποιοι ήταν οι άλλοι που άκουγαν μαζί του;
– Υπό ποιες συνθήκες γινόταν αυτή η διαδικασία;
– Γιατί οι Τροϊκανοί δεν ήξεραν ότι τους άκουγαν;

Ο πληθυντικός «ακούγαμε» που χρησιμοποιεί ο κ. Βαρουφάκης δείχνει ότι δεν εννοεί απλώς ότι πέρασε δίπλα από κάποιον και έτυχε να ακούσει τα σχέδια των δανειστών. Πρόκειται για μία παραδοχή που γεννά πλήθος ερωτημάτων που -δεδομένων και των εξελίξεων- πρέπει να απαντηθούν.

Mάλιστα προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: Oταν ο κ. Βαρουφάκης είχε πει ότι μαγνητοφωνούσε τις συζητήσεις στα Eurogroup πως το έκανε άραγε; Χρησιμοποιώντας απλά το κινητό του ή μήπως ο ίδιος ήταν “παγιδευμένος” και κάποιοι άκουγαν ταυρόχρονα στην Αθήνα;

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/paradochi-ypoklopon-apo-varoufaki-pigene-pagidevmenos-sta-eurogroup/