Συναγερμός στο Βερολίνο μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks, από ισπανικό email έφυγαν τα ντοκουμέντα των υποκλοπών

wpid-wp-1459709816759.jpeg

Συναγερμός στο Βερολίνο μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

Kαταφθάνουν εσπευσμένα Πολ Τόμσεν και Κριστίν Λαγκάρντ για συναντήσεις με Σόιμπλε και Μέρκελ.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν πρόκειται να βρεθεί στο Βερολίνο αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να διαπραγματευθεί τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.

Η επίσκεψη στο Βερολίνο, πραγματοποιείται στον απόηχο της δημοσιοποίησης του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου, κι ενώ το ΔΝΤ επιμένει να πιέζει τις ευρωπαϊκές χώρες για σημαντική μείωση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που το Βερολίνο εξακολουθεί να απορρίπτει.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο ιστότοπος Wikileaks έλαβε τα ντοκουμέντα των υποκλοπών από ισπανικό email. Οι εταίροι αναζητούν τα ίχνη του ΔΡΑΣΤΗ ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ θα κάνει απαιτητά τα 15 δις ευρώ της οφειλής μας σε αυτό και θα αποχωρήσει. Ο Σόιμπλε ξαναβάζει στο τραπέζι το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα μια μεγάλη επιτυχία: Kατάφερε να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με την Μέρκελ επί 35΄ολόκληρα λεπτά της ώρας παρότι οι δανειστές του χρεώνουν το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει τις Υποκλοπές σε βάρος των στελεχών του ΔΝΤ.

Μέρκελ και Σόιμπλε πιστεύουν ότι έχουν πέσει κι εκείνοι θύματα Υποκλοπών όταν βρέθηκαν στην Αθήνα χωρίς βέβαια αυτές να τις χρεώνουν στην ελληνική κυβέρνηση και στο Κέντρο Επισυνδέσεων. Οι Γερμανοί υποψιάζονται ξένες από την Ελλάδα Μυστικές Υπηρεσίας και έχουν μάλιστα κινητοποιήσει τον παγκόσμιο κολοσσό της Deutsche Telekom να εντοπίσει τα “ίχνη” των δραστών.

Οσο ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομιλεί ακόμη με τους εταίρους και δανειστές μας μήν άγχεστε.

Δαγκώστε τα διαβατήρια όταν κοπούν μαχαίρι οι επικοινωνίες του Ελληνα πρωθυπουργού.

Σε μπαράζ τηλεφωνημάτων επιδόθηκε την Κυριακήο Τσίπρας, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, καθώς μεγαλώνει η αγωνία στην κυβέρνηση για την πορεία της αξιολόγησης στη σκιά του Katsiaplias Gate  για τον διάλογο του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου. Σε πρώτη φάση την Κυριακή ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ, τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντράγκι, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Σουλτς, τον Πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα  και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφεί τύπου του πρωθυπουργού, τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.Ειδικά με την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για περίπου 35 λεπτά ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία συζητήθηκε και το προσφυγικό.
Κοινή συνισταμένη των όσων είπε ο κ. Τσιπρας στους συνομιλητές του ήταν ότι θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, δηλαδή τον Απρίλιο, η αξιολόγηση ενώ κατά πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσπιστία του για τον ρόλο πλέον του ΔΝΤ και συγκεκριμένα του Πολ Τόμσεν, στον οποίο στρέφουν τα βέλη τους από το Μαξίμου.

Η Αθήνα δεν θέλει ο Δανός να κινεί τα νήματα της διαπραγμάτευσης από πλευράς Δ.Ν.Τ. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και αν αποφασιστεί η παραμονή του ταμείου στο πρόγραμμα –  κάτι το οποίο θα κριθεί στην εαρινή σύσκεψη του ταμείου στις 12 Απριλίου – η Αθήνα επιδιώκει να αφοπλίσει τον Πολ Τόμσεν, για τον οποίο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι αξιόπιστος και επιχειρεί να τορπιλίσει την οποία συμφωνία.

Γύρο τηλεφωνημάτων σε ομολόγους του στην ίδια λογική έκανε και ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος μίλησε με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν. 

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-488/