Ταχυδρόμος μία φορά την εβδομάδα

wpid-wp-1460055048844.jpeg

Ταχυδρόμος μία φορά την εβδομάδα
Μία φορά την εβδομάδα θα περνά ο ταχυδρόμος από τις περισσότερες περιοχές της Αττικής από τις 15 Μαΐου, ενώ τα διαστήματα χωρίς διανομή αλληλογραφίας θα φτάσουν τις 10 μέρες το καλοκαίρι, καθώς -όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Νομού Αττικής, τον Μάιο λήγουν οι συμβάσεις 175 εποχικών υπαλλήλων, για την αντικατάσταση των οποίων δεν υπάρχει ακόμα καμία πρόβλεψη.
Με τα κενά που θα δημιουργηθούν με τη λήξη των συμβάσεων: • Οι περιοχές Γλυκά Νερά – Παιανία – Σπάτα – Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα και Κάντζα, που σήμερα εξυπηρετούνται από 36 διανομείς, θα εξυπηρετούνται από 22 και η διανομή της αλληλογραφίας θα γίνεται σχεδόν μία φορά την εβδομάδα. • Σε Παλαιό Φάληρο και Αλιμο, οι 35 διανομείς θα μειωθούν σε 23.
• Στις περιοχές Χαλάνδρι – Βριλήσσια – Φιλοθέη και Πεντέλη, όπου ήδη η αλληλογραφία επιδίδεται με κενά, οι 45 διανομείς θα περιοριστούν σε 33. • Στην Αγία Παρασκευή, οι 17 διανομείς θα μειωθούν σε 9. • Στον τομέα Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων από τους 41 διανομείς θα μείνουν 23. • Στη Δάφνη οι διανομείς από 32 θα μειωθούν σε 23. • Στους Αμπελόκηπους οι 47 θα γίνουν 35, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο σύνολο της διανομής. Στο σύνολο του λεκανοπεδίου τα κενά στη διανομή της αλληλογραφίας είναι 337, αφού αντί για 1.027 εργαζομένους απασχολούνται μόνο 690, ενώ με την αποχώρηση των εποχικών από το δίκτυο θα λείπουν συνολικά 512 διανομείς. Σύμφωνα με τους ταχυδρόμους, την τελευταία πενταετία η μείωση του προσωπικού στο λεκανοπέδιο φτάνει το 50%. Την ίδια στιγμή, οι προσλήψεις 36 μόνιμων υπαλλήλων δεν έχουν προχωρήσει, καθώς τα ΕΛΤΑ παραμένουν ουσιαστικά αδιοίκητα, αφού η νέα διοίκηση δεν έχει αναλάβει καθήκοντα. Γι” αυτούς τους λόγους οι διανομείς προχωρούν αύριο σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών.

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/vCqJaNN4wXI/blog-post_989.html